h

Geen raadsverkiezingen voor SP in 2014

31 oktober 2013

Geen raadsverkiezingen voor SP in 2014

Om organisatorische redenen heeft het bestuur van de SP afdeling Bergen op Zoom besloten om het komende jaar niet deel te nemen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad.

De SP Bergen op Zoom had een kandidatenlijst gereed en was voornemens mee te doen. Maar dat brengt verplichtingen met zich mee: de SP staat er landelijk goed voor en zou bij de raadsverkiezingen twee of drie zetels kunnen halen. Deze zetels zouden dan bezet moeten worden door bestuursleden. En deze bestuursleden hebben hun handen al vol aan hun dagelijks werk en aan de lopende activiteiten binnen de afdeling.

De kern van het probleem is, dat er onvoldoende leden worden gevonden die een actieve rol willen spelen. Het gaat hierbij om het voeren van acties, het volgen van scholing, het deelnemen in het bestuur, of het deelnemen aan de kerngroep.

Het bestuur heeft een toekomstplan opgesteld waarmee in de komende vier jaar het aantal actieve leden wordt uitgebreid, zodat aan de volgende raadsverkiezingen kan worden deelgenomen zonder de overige activiteiten in gevaar te brengen. De afdeling telt zo'n 250 leden, dus dat zou moeten lukken.

Natuurlijk is het jammer. De SP verdwijnt door dit besluit onherroepelijk uit de gemeenteraad. Wel zal ze zich in blijven zetten voor de bewoners van Bergen op Zoom, door het voeren van acties en het bijwonen van commissievergaderingen. De partij zal te zien blijven. De bakfiets zal vaak genoeg op verschillende evenementen te zien zijn, ook om de SP te blijven promoten tijdens overige verkiezingscampagnes.

En natuurlijk blijft de afdeling voor iedereen bereikbaar en kunnen mensen aangeven wat niet goed gaat op maatschappelijk en sociaal gebied binnen hun woonomgeving.

U bent hier