h

Elly van de Riet

1972

Kandidaat gemeentraadsverkiezingen 2022.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Elly van de Riet-Bartels. Ik woon in Bergen op Zoom. Samen met mijn man heb ik een mini camping. Camping "de Dassenplas" in het buitengebied van onze gemeente tegen Moerstraten aan. Ik ben zelf paardencoach. Ik houd sessie's met mensen en mijn paarden om hen te helpen bij psychische en sociale problemen. Mijn deelnemers zijn van jong tot oud. Hier kan in mijn passie voor dieren in kwijt. En mensen helpen op een mooie manier.

Waarom ben je lid geworden van de SP?

Waarom ik lid geworden van de SP? Ik heb eigenlijk altijd op de SP gestemd en hen gevolgd. Ik was altijd geïnteresseerd in het nieuws. Als kind al keek in naar programma's als Brandpunt.

Hoe vind je dat de SP het doet?

Ik vind dat de SP een echte volksvertegenwoordiger is. Ze luisteren en praten met het volk. Daardoor worden problemen echt goed gehoord en ook soms opgelost. De SP maakt werk van het woonbeleid en het Nationale Zorgfonds. Zeker de situatie in Groningen raakt mij zeer. Als de aardbevingen in Den Haag zouden plaatsvinden, zou dit probleem al lang opgelost zijn. Nu zijn die mensen aan lot overgelaten. Maar gelukkig vecht onze Sandra Beckerman voor de mensen uit Groningen.

Wat zou de SP moeten doen om succes te gaan hebben in de toekomst?

STOP het slopen van socialen huurhuizen.

STOP de marktwerking in de zorg.

Het Nationale Zorgfonds moet alle ruimte krijgen.Die hebben recht goede ondersteuning.

En red de jeugd zorg. Onze kinderen hebben de toekomst!

Als dit lukt kan er weer ruimte komen voor vertrouwen in de politiek.

U bent hier