h

Nieuws van de afdeling

21 juni 2024

Co-Med per direct gesloten.

De praktijk op het Kompas te Bergen op Zoom (en alle CoMed praktijken in Nederland) is gesloten, doordat de 4 grote zorgverzekeringen het vertrouwen in CoMed op 20 juni 2024 hebben opgezegd.

Lees verder
6 mei 2024

Hoe staat de jeugdzorg in Bergen op Zoom ervoor?

Foto: SeventyFour / Getty Images

Ons bereiken signalen dat het niet overal goed gaat in de Jeugdzorg in Nederland. Ook vanuit Bergen op Zoom krijgen wij zorgelijke verhalen te horen. Dat kan anders...

Lees verder
18 april 2024

Patiënten en SP roepen minister op: Grijp in bij zorgfalende Co-Med

Onbereikbaarheid van de praktijk, moeilijk of geen afspraak kunnen maken en mensen die zich niet geholpen voelen: het zijn de meest voorkomende klachten die zijn binnengekomen op het meldpunt van de lokale SP. Inwoners uit Bergen op Zoom overhandigden donderdagavond een rapport vol verhalen van patiënten en zorgverleners aan zorgminister Helder. Zij kwamen naar de Tweede Kamer om haar op te roepen in te grijpen bij de overnames door Co-Med om de ingrijpende verhalen uit Breda/Bergen op Zoom in de toekomst te voorkomen.

Lees verder
18 december 2023

Motie CO-Med unaniem aangenomen

Foto: Wilfred Landa / Screenshot Livestream Gemeente Bergen op Zoom

Naar aanleiding van de overname van 2 huisartsenpraktijken door Co-Med is onze afdeling hierop in actie gekomen. Via ons meldpunt raakt inzichtelijk welke problematiek er speelt. Dit was reden genoeg voor Theo de Jong om afgelopen raadsvergadering hierover een motie in te dienen. Deze motie was vorige maand al door hem aangekondigd waardoor meerdere partijen deze motie mede indienden.

Lees verder
14 november 2023

Bart van Kent bezoekt toekomstige bouwlocatie voor arbeidsmigranten woningen

Gisterenmiddag om 13:45 uur kwam SP kamerlid Bart van Kent naar de Havendijk om steun te vinden voor het Manifest tegen de Arbeidsmigratie-industrie. Omdat dit ook in Bergen op Zoom speelt met de komst van arbeidsmigrantenwoningen kwam Bart daarom juist hier in actie. Bart werd ondersteund door onze fractie en enkele leden die aanwezig waren. Ook waren er veel omwonenden en belangstellenden aanwezig.

Lees verder
12 november 2023

SP Tweede Kamerlid Bart van Kent in actie tegen huisvesting arbeidsmigranten in Bergen op Zoom

Foto: BN DeStem / bndestem.nl

In Bergen op Zoom is het voornemen om 1050 arbeidsmigranten te huisvesten. Bart van Kent: “De buurt is hier terecht tegen. Arbeidsmigratie is op dit moment een verdienmodel voor uitzendbureaus en werkgevers. Arbeidsmigranten worden hier naartoe gehaald en daarna onder vaak slechte omstandigheden gehuisvest. Het is een industrie geworden waar de gemeenschap en de arbeidsmigrant niet beter van worden. Deze arbeidsmigratie-industrie moet stoppen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier