h

Nieuws van de afdeling

26 mei 2020

SP Bergen op Zoom stelt vragen over gebruik Xentari bij strijd tegen processierups

Vorig jaar hebben we te kampen gehad met een grote hoeveelheid processierupsen in eikenbomen. Heel creatief is er toen gedacht en gewerkt om milieuvriendelijk de strijd tegen deze diertjes aan te gaan. Buurtbewoners en scholen hebben nestkastjes gemaakt om zo bij te dragen het probleem op te lossen. Nu valt in de BN de Stem te lezen dat de gemeente Bergen op Zoom een schadelijk middel gebruikt om de strijd aan te gaan tegen deze processierups.

Lees verder
15 mei 2020

Molenerf Halsteren krijgt geen monumentenstatus.

Foto: Bert Knot / commons.wikimedia.org

Helaas voor de omwonenden en andere voorstanders, zal het voorstel om het hele molenerf met al de bijbehorende bijgebouwen, geen monumenten status krijgen. SP Bergen op Zoom heeft hierover op Facebook gereageerd.

Lees verder
9 mei 2020

SP Bergen op Zoom roept op om samen te gaan werken bij hulp aan extra kwetsbare mensen.

Foto: onbekend / Briels Nieuwsland

Via verschillende kanalen heeft onze SP fractie signalen bereikt dat een significante groep mensen, die al langere tijd in een uitkeringssituatie zitten, en door de corona uitbraak steeds verder in een isolement raken.

Lees verder
5 mei 2020

belangrijke HERHALING: echt waar ! 0% IS GENOEG. stop de huurverhoging

Foto: onbekend / depositphotos

Het begint bijna cliché te worden, maar in deze tijden van de coronacrisis zou het toch ondenkbaar zijn om zomaar ineens het dak boven je hoofd te verliezen, en dat omdat het simpelweg ineens onbetaalbaar is geworden door de huidige omstandigheden. Daarom roept Anja Goossens nogmaals iedereen die hiermee zit op, zijn of haar mening hierover te laten horen tegen deze wettelijke maar vooral belastende maatregel die al jaren op huurders wordt toegepast. Luister naar wat Anja hierover te zeggen heeft en maak daarna uw weloverwogen beslissing...

Lees verder
2 mei 2020

1 Mei viering in Bergen op Zoom door 4 linkse partijen in ere hersteld.

Foto: onbekend

Op 1 mei was het dan zo ver, de digitale bijeenkomst van de 4 linkse partijen in het kader van de dag van de arbeid. Hoewel het deze keer vanwege de coronacrisis een digitale bijeenkomst was, had het toch iets speciaals. Voor deze sessie hebben 28 mensen zich aangemeld om de gehele digitale bijeenkomst bij te wonen.

Lees verder
29 april 2020

Solidariteit: Doe je mee? 1 mei - Dag van de VITALE arbeid!

Sommige leden ontvangen bij hun Tribune een raamposter. Hiermee hebben we iets ludieks voor ogen. Wie doet er mee met dit duidelijke sociale gebaar? Het is niet moeilijk om hier aan deel te nemen. Plak de poster op uw raam en laat hem zien. De boodschap erop spreekt daarna voor zich!

Lees verder

Pagina's

U bent hier