h

Nieuws uit 2023

18 december 2023

Motie CO-Med unaniem aangenomen

Foto: Wilfred Landa / Screenshot Livestream Gemeente Bergen op Zoom

Naar aanleiding van de overname van 2 huisartsenpraktijken door Co-Med is onze afdeling hierop in actie gekomen. Via ons meldpunt raakt inzichtelijk welke problematiek er speelt. Dit was reden genoeg voor Theo de Jong om afgelopen raadsvergadering hierover een motie in te dienen. Deze motie was vorige maand al door hem aangekondigd waardoor meerdere partijen deze motie mede indienden.

Lees verder
14 november 2023

Bart van Kent bezoekt toekomstige bouwlocatie voor arbeidsmigranten woningen

Gisterenmiddag om 13:45 uur kwam SP kamerlid Bart van Kent naar de Havendijk om steun te vinden voor het Manifest tegen de Arbeidsmigratie-industrie. Omdat dit ook in Bergen op Zoom speelt met de komst van arbeidsmigrantenwoningen kwam Bart daarom juist hier in actie. Bart werd ondersteund door onze fractie en enkele leden die aanwezig waren. Ook waren er veel omwonenden en belangstellenden aanwezig.

Lees verder
12 november 2023

SP Tweede Kamerlid Bart van Kent in actie tegen huisvesting arbeidsmigranten in Bergen op Zoom

Foto: BN DeStem / bndestem.nl

In Bergen op Zoom is het voornemen om 1050 arbeidsmigranten te huisvesten. Bart van Kent: “De buurt is hier terecht tegen. Arbeidsmigratie is op dit moment een verdienmodel voor uitzendbureaus en werkgevers. Arbeidsmigranten worden hier naartoe gehaald en daarna onder vaak slechte omstandigheden gehuisvest. Het is een industrie geworden waar de gemeenschap en de arbeidsmigrant niet beter van worden. Deze arbeidsmigratie-industrie moet stoppen.”

Lees verder
10 november 2023

SP Bergen op Zoom kondigt motie aan tijdens Raadsvergadering!

Foto: Wilfred Landa / Screenshot zoekopdracht Google

Tijdens de afgelopen raadsvergadering op donderdag 9 november j.l. heeft ons raadslid Theo de Jong een krachtig betoog gehouden met als speerpunt de penibele situatie rondom de zorg in onze stad. In dit betoog uitte hij zijn zorgen hierover, met name over de eerstelijns zorg en de situatie rondom de overname van huisartsenpraktijken in de stad door Co-med. Onze afdeling is het Meldpunt Co-med gestart en de eerste meldingen komen binnen hierop. Genoeg reden om vanuit onze fractie een motie in te gaan dienen hierover in december. Lees hier het betoog van Theo...

Lees verder
27 oktober 2023

SP Bergen op Zoom start meldpunt Co-Med klachten

Foto: SP Breda / breda.sp.nl

Co-Med is in meerdere gemeenten actief en de signalen stemmen ons niet positief. Zo hebben zij zich in Waalwijk alweer binnen 3 maanden teruggetrokken, waardoor de patiënten daar geen huisarts meer hebben. Ook in Breda zijn al de nodige problemen in kaart gebracht.

Lees verder
11 september 2023

SP gaat met bussen vanuit Bergen op Zoom naar het Prinsjesdagprotest

Foto: Brabants Dagblad / BD.nl

Herhaalde oproep: De SP in Bergen op Zoom gaat op zondag 17 september met bussen vanuit deze plaats naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag. Onze partij protesteert daar tegen de stijgende kosten van de zorg, huur, energie, brandstof en openbaar vervoer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier