h

SP Tweede Kamerlid Bart van Kent in actie tegen huisvesting arbeidsmigranten in Bergen op Zoom

12 november 2023

SP Tweede Kamerlid Bart van Kent in actie tegen huisvesting arbeidsmigranten in Bergen op Zoom

Foto: BN DeStem / bndestem.nl

In Bergen op Zoom is het voornemen om 1050 arbeidsmigranten te huisvesten. Bart van Kent: “De buurt is hier terecht tegen. Arbeidsmigratie is op dit moment een verdienmodel voor uitzendbureaus en werkgevers. Arbeidsmigranten worden hier naartoe gehaald en daarna onder vaak slechte omstandigheden gehuisvest. Het is een industrie geworden waar de gemeenschap en de arbeidsmigrant niet beter van worden. Deze arbeidsmigratie-industrie moet stoppen.”

Foto: SP / SP.nl
Aankomende maandag 13 november komt SP Tweede Kamerlid Bart van Kent om 13:45u. naar de Havendijk voor een protestactie om steun op te halen voor het manifest tegen de arbeidsmigratie-industrie. In dit manifest wordt verzet uitgesproken tegen de manier waarop arbeidsmigranten in Nederland vaak worden behandeld en tegen de komst van grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten bij kleine kernen. Met dit manifest hoopt de SP de druk op andere politieke partijen te vergroten om de kant te kiezen van bewoners van kleine kernen die door het hele land in actie komen tegen de komst van grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten.

Tijdens het bezoek zal Bart van Kent een actiebord planten op de voorgenomen plek van de huisvesting voor 435 arbeidsmigranten namelijk Havendijk (langs de oude haven). Daarna zal hij de buurt in gaan om met mensen te spreken over de plannen. Iedereen is van harte welkom het manifest te tekenen op www.sp.nl/arbeidsmigratie

Foto: SP

 

VERZAMELPLAATS:

Havendijk

bergen op zoom

tijd: 13:45 u.

Reactie toevoegen

U bent hier