h

Bart van Kent bezoekt toekomstige bouwlocatie voor arbeidsmigranten woningen

14 november 2023

Bart van Kent bezoekt toekomstige bouwlocatie voor arbeidsmigranten woningen

Gisterenmiddag om 13:45 uur kwam SP kamerlid Bart van Kent naar de Havendijk om steun te vinden voor het Manifest tegen de Arbeidsmigratie-industrie. Omdat dit ook in Bergen op Zoom speelt met de komst van arbeidsmigrantenwoningen kwam Bart daarom juist hier in actie. Bart werd ondersteund door onze fractie en enkele leden die aanwezig waren. Ook waren er veel omwonenden en belangstellenden aanwezig.

De actie begon ter plaatse met een toespraak van Bart gevolgd door het plaatsen van een protestbord aan de Havendijk. Na dit officiële moment ging Bart in gesprek met de aanwezige bewoners en de andere belangstellenden. Er waren ongeveer 30 mensen hier naartoe gekomen. Deze mensen hebben ter plekke op een groot bord een petitie ondertekend die door Bart bij behandeling van dit onderwerp meegenomen wordt naar de Tweede Kamer.

Na een half uur heeft de groep zich verplaatst naar winkelcentrum de Zeeland om met flyers en de petitie aandacht en steun hiervoor te vragen. Ook daar heeft Bart zijn toespraak nogmaals gehouden.

De ondertekening van de petitie werd ter plekke gedaan door het winkelend publiek. Deze reageerden over het algemeen allemaal heel positief op deze actie.

Steun dit Manifest en teken de petitie online:

STOP DE ARBEIDSMIGRATIE-INDUSTRIE

Politiek, kijk niet weg en pak echte problemen aan! Wij, bewoners van gemeenschappen die onder druk staan door de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten door uitzendbureaus, vragen dit van de politiek:

  1. Stop de migratie-industrie waar uitzendbazen miljonair van worden, waar bedrijven profiteren van lage lonen en waarvoor arbeidsmigranten en onze samenleving en onze wijken en dorpen de rekening betalen.
  2. Stop de bouw van grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten en industrie waar Nederland en onze gemeenschap niet beter van wordt, bouw betaalbare huizen om de woningnood te bestrijden.
  3. Verhoog de lonen en investeer in automatisering en innovatie en neem afscheid van bedrijven die alleen door lage lonen kunnen bestaan.
  4. Los de uitbuiting van arbeidsmigranten en andere problemen op en stop tot die tijd met nieuwe arbeidsmigranten naar Nederland halen. Versterk de handhaving op misstanden en zorg voor arbeidsmigranten die dakloos zijn gemaakt.
Betuig hieronder jouw steun:
<klik op de afbeelding of de link hieronder>
Foto: SP
www.sp.nl/arbeidsmigratie

Reactie toevoegen

U bent hier