h

Esmee de Koning

(1996)

Steenbergen

Wie ben je en wat doe je in het dagelijk leven?

Ik ben Esmee de Koning, ik ben 25 jaar en kom uit Steenbergen.  Ik studeer rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Tilburg. Naast mijn studie, heb ik een bijbaantje als tekstschrijfster. Wat mij het meest interesseert aan het recht is de ongelijkheid tussen de overheid, bedrijven en burgers. De overheid of een bedrijf kan beslissingen nemen die een zware invloed hebben op ons leven. Overheidsorganen en bedrijven hebben deskundige, specialisten, macht, juristen en geld  tot hun beschikking. Terwijl er van ons als burger wordt verwacht hier weerstand tegen te kunnen bieden. Lokaal in Steenbergen probeer ik al jaren mensen te helpen met problemen of onrecht die ervaren wordt. Sinds mijn lidmaatschap bij de SP werk ik ook met plezier mee aan landelijke en lokale acties in Bergen op Zoom. Ook na mijn studie wil ik dit blijven doen via de advocatuur en mijn lidmaatschap bij de SP.  Verder heb ik veel hobby's en interesses, ik ben een echte duizendpoot. Mijn grootste hobby's zijn tekenen, sporten, politiek, en studeren. Op dit moment ben ik bezig met het halen van een privé detective diploma in mijn vrije tijd.

Waarom ben je lid geworden van de SP?

Ik heb nogal een dwars no nonsense karakter, als iets niet klopt, klopt het niet en moet er wat aangedaan worden. Voordat ik lid werd van de SP was ik al jaren actief in de lokale politiek in Steenbergen. Ik vond het lastig een landelijke partij te vinden die bij mij paste. Uiteindelijk koos ik voor de SP omdat de standpunten veel overeenkomen met de mijne. Ik moest nog even aankijken of de partij bij mij zou passen, maar juist over de cultuur en leden ben ik tevreden. Van alle partijen waarmee ik gewerkt heb of in aanraking ben gekomen, is dit een van de weinige partijen waar mensen echt staan voor wat ze vinden. Ze vinden niet alleen iets op papier maar willen het ook zoveel mogelijk waarmaken in de praktijk. De meeste mensen in de SP hebben het hart op de goede plek. Ik vind dat we zulke mensen te kort komen in de politiek.

Hoe vind je dat de SP het doet?

Ik vind dat de SP het prima doet, op papier klopt alles. We hebben een goed onderbouwde fractievoorzitter, actieve gepassioneerde leden en een van de grootste overheidsmistappen van de afgelopen tien jaar aan het licht gebracht. De SP blijft zich inzetten voor misstanden en mensen die hulp nodig hebben en er heerst een sterk rechtvaardigheidsgevoel in de partij.  Natuurlijk ontbreekt er één ding, de zetels en stemmen. Vandaar dat ik op papier zeg, met al deze elementen is het onvoorstelbaar dat de SP niet meer zetels heeft behaald.  Maar in het algemeen vind ik dat de SP zowel landelijk als lokaal goed doet, we moeten alleen zorgen dat meer mensen dit zien.

Wat zou de SP moeten doen om succes te gaan hebben in de toekomst?

De SP zou een grotere mond moeten durven hebben. De SP mag meer strijdlust laten zien in de vorm van de vuist op tafel. Het mag best iets minder net. Natuurlijk binnen bepaalde grenzen, maar je moet toch kunnen zeggen waar het op staat. Ik heb het idee dat mensen dan ook eerder inzien dat de SP meent wat ze zeggen en dat het bij de SP helemaal niet alleen bij woorden blijft. Als de SP de partij wordt waar politici en bedrijven voor vrezen, zal dit respect en vertrouwen bij de bevolking geven. Verder vind ik dat het moderner mag in de SP. De SP moet van het stoffige en ouderwetse imago af om meer mensen te trekken.

U bent hier