h

SP Bergen op Zoom voerde actie in het kader van de actie "No Claim No Way!"

8 mei 2004

SP Bergen op Zoom voerde actie in het kader van de actie "No Claim No Way!"

SP Bergen op Zoom voerde actie in het kader van de actie "No Claim No Way!" en vroeg voorbijgangers om een steunbetuiging.

Deze actie duidt op het in te voeren plan van Minister Hoogevorst van Volksgezondheid. Deze stelt een no claim regeling voor in het ziekenfonds. Concreet betekent dit een verhoging van de ziekenfondspremie met €5,25 per maand.
Wie jaarlijks onder de €250,- aan zorgkosten blijft, krijgt het overgebleven deel terug. Wie echter onverhoopt ziek wordt en kosten maakt of wie chronisch ziek is, krijgt dit deel niet terug. De SP vindt dit een zeer slecht voorstel en vroeg voorbijgangers die dit met hen eens zijn, een kaart te tekenen. Deze kaarten worden vervolgens aan Minister Hoogevorst aangeboden. Dat de burger het met de SP eens is was al snel duidelijk. Behalve alle uitgedeelde kaarten, haalde de SP ook 133 directe steunbetuigingen op!
De SP maakte van de gelegenheid gebruik om voorbijgangers te attenderen op de komende verkiezingen voor Europa. Met het motto 'Wie zwijgt, stemt toe!' wil de SP aandacht vragen voor het belang van deze verkiezingen. Iedereen heeft iets aan te merken op het Europese beleid, toch lijkt niemand het belang van stemmen in te zien. Wat mensen niet realiseren is dat niet stemmen in feite stemmen voor het huidige beleid is!

Behalve folders en een verkorte versie van het verkiezingsprogramma, verspreidde de SP ook een lokale folder, met een korte en duidelijke boodschap: SP Bergen op Zoom stelt zich voor, is groeiende, en zal nog veel van zich laten horen komende tijd!

U bent hier