h

Coalitie blijft, ozb stijgt niet

23 november 2004

Coalitie blijft, ozb stijgt niet

Het college van B en W van Bergen op Zoom kan blijven. De coalitie blijft in stand. En de voorgenomen verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) gaat niet door.

Dat is het resultaat van coalitieoverleg gisteravond. De coalitiepartners GBWP, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks werden het eens over behoud van het minimabeleid. De Bergse minima hoeven komend jaar nog steeds geen gemeentelijke belastingen en heffingen te betalen.

Onderdeel van het akkoord is ook dat de ozb niet zal stijgen. Een raadsbesluit eerder deze maand hierover, wordt teruggedraaid. In plaats daarvan wordt het benodigde bedrag voor de minima, 425.000 euro, volgend jaar uit de investeringsreserve – een spaarpot voor grote investeringen – gehaald. In latere jaren komt het uit het begrotingsoverschot. De belasting hoeft er dus niet voor omhoog, maar nadeel is dat de investeringsruimte van de gemeente afneemt.

Iedereen is tevreden met het akkoord. Het gaat veel verder dan verwacht: niemand had serieus rekening gehouden met het terugdraaien van de ozb-verhoging. De coalitiepartners vonden elkaar nadat waarnemend burgemeester Dick de Cloe alle politieke partijen vorige week de oren had gewassen.

U bent hier