h

SP geeft wethouder een geranium i.v.m. "achter-de-geraniums" advies over de deeltaxi

17 mei 2005

SP geeft wethouder een geranium i.v.m. "achter-de-geraniums" advies over de deeltaxi

De SP Bergen op Zoom heeft vanavond weer geprotesteerd tegen de invoering van een eigen bijdrage van € 45,- voor de deeltaxi voor mensen met een inkomen tot 120% van het minimumloon.

Gonny Andreas heeft hiervoor namens de SP opnieuw gebruik gemaakt van het inspreekrecht tijdens de commissie MDC. De SP heeft aangegeven de collegeplannen een "achter-de-geraniums advies" te vinden. Door de eigen bijdrage wordt de deeltaxi onbetaalbaar voor de oudere gehandicapte minima, die 75% van de gebruikers vormen.

Aan het eind van de speech heeft de SP wethouder Van der Kieboom (PvdA) van sociale zaken daarom een geranium overhandigd, met het verzoek deze op zijn kamer te plaatsen. Iedere keer als er voorstellen over de minima worden geschreven kan de wethouder dan even naar deze geranium kijken, en zich vervolgens inbeelden hoe het zou zijn als je hele dagen lang niets anders te doen hebt dan naar geraniums te kijken. Bijvoorbeeld omdat je geen geld hebt om met de deeltaxi naar je familie op bezoek te gaan. De SP is er van overtuigd dat de voorstellen die dan aan de raad worden gepresenteerd er heel anders uit zullen zien.

Na de speech werd evenals vorige maand door GroenLinks voorgesteld om de behandeling van het voorstel uit te stellen. Dit totdat de uitkomsten van een intern onderzoek naar de uitvoering van de Wet voorziening gehandicapten in Bergen op Zoom openbaar zijn gemaakt. Ditmaal werd het voorstel nipt aangenomen. De eigen bijdrage is voorlopig dus nog even van de baan, maar de SP blijft waakzaam.

U bent hier