h

SP protesteert tegen ondergrondse afvalinzameling bij Bunthof en Groeshof

25 mei 2005

SP protesteert tegen ondergrondse afvalinzameling bij Bunthof en Groeshof

De bewoners van de Bunthof en Groeshof maken zich grote zorgen. Zonder enig overleg met de bewoners van deze woontorens worden er ondergrondse vuilcontainers geplaatst.

Deze mededeling heeft bij de bewoners een lichte paniek veroorzaakt, want:

- de gemiddelde leeftijd van de bewoners van de Bunthof ligt tussen de 50 en 90 jaar. Waarvan een groot percentage gehandicapten is of wegens hun hoge leeftijd beperkende bewegingsmogelijkheden hebben;

- de Bunthof kan als zodanig aangemerkt worden als seniorenflat. Hiervoor zijn ook recentelijk door Wonen West-Brabant de nodigde aanpassingen gedaan teneinde te voldoen aan de hiervoor gestelde eisen;

- de gemiddelde leeftijd van bewoners in de Groeshof wordt ook steeds hoger, en zal mettertijd ook het predikaat seniorenwoningen gaan verkrijgen.

De SP vind het onaanvaardbaar en onverantwoord om de bewoners te verplichten hun huisvuil elke keer naar beneden te dragen om vervolgens d.m.v. een pasje hun vuilnis te deponeren in de daarvoor bestemde containers. De gemeenteraad heeft er geen rekening mee gehouden dat slechtzienden (waarvan het aantal in deze leeftijdscategorie hoog is) en slecht ter been zijnde ouderen hun huisvuil niet vaak of misschien zelfs wel helemaal niet meer naar beneden gaan brengen. De SP vreest dat de vervuiling in de woningen daarom zal gaan toenemen.

Op 24 mei j.l. is door de bewonerscommissie samen met Wonen West-Brabant getracht dit bij de gemeente ter discussie te stellen. Beide woontorens zijn voorzien van stortkokers, met een containerruimte. Vooral voor de bewoners is dit de méést ideale oplossing, de vuilniszakjes zijn klein en men hoeft er niet ver voor te lopen, omdat op elke etage de stortkoker te gebruiken is. De gemeente verschuilt zich echter standvastig achter het door de gemeenteraad genomen eenzijdig besluit. Iedere vraag door de bewonerscommissie Bunthof-Groeshof en/of Wonen West-Brabant gesteld, wordt om die reden afgedaan. Dat terwijl “het besluit“ genomen is zonder voorafgaand overleg, zelfs zónder enige mededeling dat de ondergrondse containers geplaatst zouden worden. Hier worden ruim 800 bewoners gepasseerd.

De SP afdeling Bergen op Zoom , doet een dringende oproep aan de gemeente, dit besluit te vernietigen en af te zien van plaatsing van de ondergrondse vuilcontainers.

U bent hier