h

Succes actie tegen Bergse bijstandsbeleid groter dan verwacht

22 februari 2006

Succes actie tegen Bergse bijstandsbeleid groter dan verwacht

De vaste bezoekers van deze website zullen waarschijnlijk al weten dat we op 8 februari in Maarssen actie hebben gevoerd. Het hoofd van de sociale diensten van Bergen op Zoom en Roosendaal hield die dag op een congres een presentatie over het “innovatieve en succesvolle bijstandsbeleid” in deze steden.

Omdat wij heel anders denken over het hier gevoerde bijstandsbeleid zijn we die dag een alternatief congresstuk gaan uitdelen aan de bezoekers. Ons doel was te voorkomen dat het Bergse beleid zich als een olievlek over Nederland gaat verspreiden.

We hebben u nog een uitgebreide terugblik beloofd op deze dag. Die krijgt u zeker, maar we vragen nog even geduld. Want de actie blijkt namelijk succesvoller te zijn dan we ooit hadden durven hopen, en nog steeds gevolgen te hebben. We meldden al dat de landelijke cliëntenraad ons had gecomplimenteerd. Inmiddels hebben we ook reacties van allerlei andere instellingen uit het hele land ontvangen. We wisten al dat onze stukken tijdens het congres zelf inhoudelijk waren besproken. Ook na het congres blijken ze nu diverse instanties aan het denken te hebben gezet. Het Bergse bijstandsbeleid zal niet zo snel worden geadopteerd, nu men ook de keerzijde daarvan heeft vernomen. Onze actie is daarmee meer dan geslaagd.

Nu moet alleen het roer in Bergen op Zoom en Roosendaal nog om. We hopen dat ook hier mensen aan het denken zijn gezet door onze stukken, maar we zijn er van overtuigd dat we de komende tijd in onze eigen stad nog stevig tegengas moeten blijven geven.

Binnenkort komen we met een uitgebreide terugblik op de actie. Overigens was onze actie mede gebaseerd op een interview in Trouw met de PvdA-wethouders Van den Kieboom en Pelle, dat we u niet willen onthouden.

U bent hier