h

Terugblik op de eerste Bergse verkiezingsdebatten

12 februari 2006

Terugblik op de eerste Bergse verkiezingsdebatten

De afgelopen weken heeft de SP tweemaal meegedaan aan verkiezingsdebatten. In Fort-Zeekant met Roel Tepper en in Halsteren met Anton van Dijk.

De debatten hadden als doel van mening te wisselen over actuele zaken in de wijk c.q. het dorp. Helaas leverden de avonden inhoudelijk weinig op. Het oude gezegde “veel geschreeuw en weinig wol” was hier zeker van toepassing.

Roel Tepper (2e van rechts) in debat in de wijk Fort-Zeekant

Zo gebeurde het dat de SP, toen zij inhoudelijke kritiek probeerde te leveren op het minimabeleid, letterlijk als enig antwoord kreeg toegeschreeuwd: “Jullie hebben alleen maar vier jaar aan de kant staan brullen!”

Ook werden microfoons regelmatig bij elkaar uit de handen getrokken, en werd voortdurend door elkaar geroepen. Orde houden was voor de dagvoorzitter af en toe bijna onmogelijk. We maakten het zelfs mee dat het ene raadslid tegen het andere raadslid letterlijk riep: “Nu moet je ophouden anders krijg je een klap op je bek! Die verdien je toch al langer.”

Al met al was er bij een aantal raadsleden weinig onderling respect merkbaar. Een van de toeschouwers typeerde het treffend:”Dit is geen debat, dit is cabaret.”

Anton van Dijk in debat in Halsteren

Op 20 februari is het volgende verkiezingsdebat, nu in Noordgeest. Hopelijk is er dan wel voldoende onderling respect, en kan er wel over de inhoud worden gesproken. Voor de SP doet die avond Wim Zaal mee aan het debat.

U bent hier