h

Sp: betrouwbaar & stabiel!

8 maart 2007

Sp: betrouwbaar & stabiel!

Ik kan gerust zeggen dat ik zenuwachtig was voor de dag van gisteren. Zouden we overeind blijven en overwinnen of zouden we verliezen en wegzakken. Normaalgesproken zou ik hier niet bang voor zijn geweest, maar na al die lariekoekverhalen in de media was ik er toch een beetje bang voor.

'J.M. wil niet meeregeren' werd er gezegd tijdens de formatie. 'De SP laat het nu echt afweten' riep onze collega-socialist van onze collega-socialisten-partij. Maar wij SP'ers wisten beter. En we bleven ook gister massaal SP stemmen. De winst van gister is niet alleen een teken van vertrouwen in de partij. Het is misschien nog meer een beloning voor de kiezer zelf. Hun wens kan nu immers wel kracht bij gezet worden want de SP is er en staat er! We horen nu echt bij 'de groten'. Ze kunnen niet meer om ons heen. Wat zal het toch een kick zijn als je er nog dichterbij stond. Denk aan de beleving bij mensen als Nico Heijmans, maar ook onze eigen fractievoorzitter Gonny Andreas. Misschien werden ze wel wild van adrenaline en bouwden ze een gepast feestje. Misschien was het ook wel minder uitbundig. Wie zal het zeggen? Maar feit is dat we dit aan meer mensen te danken hebben dan alleen de actieve politici. Denk maar eens na bij de volgende feiten:
16.000 folders, duizenden sponsen, meer dan 1000 SP'ers bij de kick-off in 't Land van Ooit, flyeren op stategische punten in de stad. Mensen er is heel veel werk verzet! Maar dat weten die actieve politici ook en ze zullen onze ' vliegende brigade' ook oneindig dankbaar zijn. Mijn tip voor de komende tijd: geniet van deze momenten, maar daarna gaan we ook keihard verder!

Met trots en sociale groet,

Michael Timmermans

U bent hier