h

Onthulling moNUment op Thaliaplein

24 april 2010

Onthulling moNUment op Thaliaplein

Op vrijdag 23 april onthulde burgemeester Polman samen met 21 basisschoolkinderen het moNUment op het Thaliaplein. Voorafgaand aan de onthulling was er een bijeenkomst in de St. Gertrudiskerk waar sprekers ingingen op het vieren en herdenken. Ook kunstenaar Jerome Symons die het kunstwerk vervaardigde beantwoorde vragen over het kunstwerk.

De basisschoolkinderen kwamen eerder op de dag bijeen in de Stoelemat om Internationale Kinderdag te vieren. In een bonte stoet, onder leiding van een drumband, liepen zij naar het Thaliaplein. Na de onthulling werden er honderden ballonnen losgelaten.

De onthulling

de ballonnen

Na al deze officiële handelingen was daar dan eindelijk het moment voor de kinderen. Rapper Yes-R kwam en Bergs Kwartierke te laat. Speciaal voor Bergen op Zoom had hij een rap geschreven. Tijdens het optreden liet burgemeester Polman zien dat hij een goed danser is. De kinderen genoten zichtbaar van de raps en konden alles uit volle borst meerappen.

Yes-R en burgemeester Polman

Na afloop was er in de St. Gertrudiskerk nog een informele borrel en werd er een preview getoond van de indrukwekkende documentaire ‘Oorlogskinderen’ van Ernst ter Horst. Deze documentaire wordt op 9 mei om 12:00 uur uitgezonden op Omroep Brabant.

U bent hier