h

SP steunt oproep voor verbetering gemeentelijke website

24 mei 2010

SP steunt oproep voor verbetering gemeentelijke website

Tijdens de Algemene Commissievergadering van donderdag 20 mei werd de brief van Johan Linssen (LL) aan het College besproken. Hij roept in de brief het College op om de website aan te passen zodat deze functioneel, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk is. De Bergse SP steunt deze oproep van harte maar vind het niet nodig als hier een duur extern bedrijf voor wordt ingehuurd.

Voorzitter

Dat de website anders moet staat voor ons vast. De functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid laten te wensen over. De SP vindt het echter niet noodzakelijk om een duur extern bedrijf in te huren om te onderzoeken hoe de website dan wel opgebouwd moet worden. De SP denkt dat er genoeg expertise bij zowel de politiek, de ambtenaren en de burger aanwezig is om met elkaar ( via een gebruikersblik) te kijken naar welke aanpassingen noodzakelijk zijn.
Voor de politiek is het bijvoorbeeld van belang dat het Raadsinformatiesysteem goed toegankelijk en gebruiksvriendelijk is en dat deze regelmatig geupdate wordt. Voor de burger en bedrijfsleven is het van belang dat men binnen enkele muisklikken de juiste informatie of formulieren voor zich heeft. Daarom vinden wij de inzet van meer webformulieren noodzakelijk, zodat de gebruiker zo min mogelijk hoeft te printen en de papieren per post moet versturen.

Kortom inventariseer de adviezen van de gebruikers en ga hier als gemeentelijke ICT afdeling op zo kort mogelijke termijn mee aan de slag. Wellicht is het ook nog mogelijk om hier een stageopdracht van te maken voor
ICT- studenten.

Tot zover.

U bent hier