h

24-uurs kinderopvang in Bergen op Zoom

16 juni 2010

24-uurs kinderopvang in Bergen op Zoom

Chiproses, een bureau wat kinderopvang aan huis verzorgt, wil aan de Goudbaard 88 een 24-uurs kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar starten. Hiervoor dient het bestemmingsplan te worden gewijzigd en wordt behandeld in de commissie Stad&Ruimte.

Wij vinden het nogal wat, een 24-uurs kinderopvang voor de allerjongsten, Chiproses spreekt van een kinderopvanghotel, in een rijtjeshuis. De commissie S&R is er echter niet voor om twijfel uit te spreken over het welzijn van de allerjongsten maar of wij geen bezwaar hebben tegen dit gewijzigde bestemmingsplan. De SP twijfelt hier enorm aan. In de Raadsmededeling staat dat de wijziging geen onevenredige hinder oplevert voor de buurt. Gezien het kleinschalige karakter zou hieraan voldaan worden. Maar wordt er wel rekening gehouden met eventuele geluidsoverlast? 1 kind van een jaar of 3 kan al heel wat geluid produceren, laat staan 6 kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4. Kinderen willen buiten spelen wanneer het goed weer is, soms ook wanneer het slecht weer is.
De afgelopen jaren hebben we regelmatig in de media kunnen lezen en horen dat buurtbewoners een steeds korter lontje krijgen wanneer het gaat om ‘geluidsoverlast’ van spelende kinderen. Dit ging zelfs zo ver dat buren volle vuilniszakken, lege flessen etc. over de schutting gooide zodat de kinderen niet meer buiten konden spelen. Dit speelde zich gelukkig niet af in Bergen op Zoom. De SP-fractie is zich er van bewust dat er niet in een glazen bol gekeken kan worden of dergelijke situaties zich ook in de toekomst niet zullen voordoen.

Wij verzoeken zowel de Gemeente, als Wonen West Brabant als Chiproses dat zij er alles aan zullen doen om dergelijke situaties te voorkomen. Bijvoorbeeld door middel van goede voorlichting aan de buurtbewoners.

De SP-fractie kan daarom instemmen met het ontwerpbestemmingsplan Goudbaard 88.

Marco Hart
fractieassistent

U bent hier