h

Actie - Red de postbode!

9 december 2010

Actie - Red de postbode!

Vandaag werd er actie gevoerd door de stakers van TNT Post bij het verdeelcentrum aan de Wattweg. Een delegatie van stakende postbodes was vanaf 13.00 uur aanwezig en maakte duidelijk waarom zij actie voeren. Wij als SP afdeling waren er ook bij aanwezig om de stakers een hart onder de riem te steken.

Niet dat we de actie als zodanig leuk vinden, maar we hebben alle begrip voor de motieven die er aan ten grondslag liggen. Door onze aanwezigheid hebben wij getoond dat zij voor een goede zaak strijden, met op de eerste plaats behoud van werkgelegenheid en op de tweede plaats betere arbeidsomstandigheden. De postbezorgers vinden dat het niet mogelijk moet/kan zijn dat er aan de ene kant vaste medewerkers gedwongen weg moeten en er aan de andere kant part-timers tegen een lager loon worden binnengehaald om de post rond te brengen. Ook wij als SP vinden dat dit niet kan. Het sorteercentrum aan de Wattweg zal door de reorganisatie in 2012 worden gesloten. De bestellers krijgen hun post dan aangevoerd en dienen niets meer te doen dan bezorgen. Wij wilden onze zorgen ook binnen kenbaar maken aan de mensen die er aan het werk waren. Op beslissing van hogerhand werden we niet binnengelaten.

Inge Bakker, die namens de vakbond CNV aanwezig was, sprak de stakende bestellers toe. Zij gaf aan dat waar volgens TNT geen enkele ruimte meer is om mensen in dienst te houden, door de acties ineens arbeidsplaatsen voor 350 mensen behouden kan worden. Verder gaf zij aan dat TNT ook duidelijk moet zijn naar de bonden. Sinds dinsdag heeft ze niets meer gehoord en alles wat ze wist heeft ze uit de kranten moeten vernemen. Op dit moment is TNT niet van plan te overleggen met de bonden. Zij dankte nadrukkelijk de SP voor hun inzet om zich achter de stakers te stellen en mee te strijden voor een eerlijke arbeidsovereenkomst.

Wij wensen de postbodes veel succes en hopen net als zij dat TNT Post nog eens goed nadenkt over de beslissing die zij genomen heeft.

www.reddepostbode.nl

U bent hier