h

Gonny Andreas neemt afscheid van de Provinciale Staten

16 maart 2011

Gonny Andreas neemt afscheid van de Provinciale Staten

Donderdag 10 maart nam Gonny Andreas afscheid als Statenlid van Noord-Brabant. Ter afscheid had de Commissaris van de Koningin een toespraak voorbereid.

Dames en heren.

Ik kom nu bij de leden die één periode in ons midden zijn geweest. Daarna zal ik de genoemde leden graag naar voren roepen om hun de roemer en de bloemen te overhandigen als teken van dank voor hun inzet en hun betrokkenheid.
Het kan geen toeval zijn vanwege die roemer of vanwege het carnavalsfeest in Bergen op Zoom/Krabbegat, Gonny, je zult vanaf de lagere school al hebben meegemaakt dat jij het eerst aan de beurt bent vanwege je naam: Gonnie Adreas.

Ik ken eigenlijk geen betere ambassadeur van West-Brabant. Jij laat althans bij mij, en dat zal bij anderen niet veel anders zijn, geen gelegenheid onbenut om op te komen voor het belang van West-Brabant. Daar schijnt nog wel eens gezegd te worden dat men zich minder gehecht voelt aan wat de provincie is. Ik herinner mij nog het kaarsje dat ik van je kreeg tijdens het kennismakingsbezoek: een krabje. Dat kaarsje brandt op mijn bureau en is een signaal om aan West-Brabant te denken. Dat is ook een beetje aan jou te danken.

Als wij vandaag van jou afscheid nemen hier in deze Staten, Gonnie, heb ik het gevoel de hele familie Andreas daarbij te moeten betrekken. Jij hebt een geweldige familie die jou vanwege de handicaps die je hebt op het terrein van mobiliteit voortdurend heeft vergezeld. Jij hebt het grote genoegen en de eer gehad om je familieleden zo dicht bij je te hebben. Zij hebben je vergezeld op al die reizen die je hebt gemaakt. Het waren lange reizen: van Bergen op Zoom naar Den Bosch, maar ik herinner mij ook dat zij erbij waren in Brussel. Ik vind daarvoor een applaus van de hele Staten op zijn plaats.

(applaus)

Jij bent een afscheid nemend lid van onze Staten, maar dat is niet het geval in Bergen op Zoom. Je bent raadslid geworden en ik denk eerlijk gezegd dat Bergen op Zoom blij mag zijn met een raadslid dat zo betrokken bij en ingevoerd in de dossiers verbonden is met de gemeenschap daar. Je bent niet alleen volksvertegenwoordiger van mensen maar ook van de gebieden waar je vandaan komt. Brabant mag zich koesteren in het feit dat er veel gebieden zijn waarin mensen zich thuis voelen en waarmee zij zich verbonden voelen. Jij hebt dat in ieder geval goed gedaan. En jouw recente pleidooi in de raad van Bergen op Zoom voor een scherpe analyse van public private partnerships kan misschien ook nog wel eens heilzaam zijn in het werk dat wij hier mogen doen.

Dank Gonnie, voor jouw grote bijdrage.

Commissaris van de Koningin W.B.H.J. van de Donk

U bent hier