h

Ledenbijeenkomst 19 juni

20 juni 2012

Ledenbijeenkomst 19 juni

Op de ledenbijeenkomst van 19 juni heeft de SP Bergen op Zoom het concept verkiezingsprogramma "Nieuw Vertrouwen" doorgenomen en de eerst stappen gezet ter voorbereiding op de verkiezingscampagne.

Hoewel de afdeling zelf niet met amendementen is gekomen is er over een aantal onderwerpen gediscuseerd en blijkt dat er verchillende expertises aanwezig zijn die fundamenteel zijn voor de afdeling de komende tijd. Een prima insteek om te bouwen aan een gezonde,schone en sociale samenleving met een stevige financiële basis.

Wel is een verzoek om steun voor amendementen binnengekomen vanuit afdeling Middelburg, betreffende "Een schone toekomst" en is na overleg unaniem besloten om dit te steunen. De 3 wijzigingsvoorstellen betroffen de bouw van nieuwe kolen- en kerncentrales, de opslag, verwerking/hergebruik en het transport van kernafval en de sluiting van de huidige kerncentrale in Borssele.

Op 30 juni gaat een 5-koppige afvaardiging van de afdeling naar het landelijk verkiezingscongres in Den Bosch, waar alle afdelingen de kans krijgen om hun wijzigingsvoorstellen voor te leggen aan de partij. Via stemming beluit men tot slot of wijzigingen worden aangenomen of verworpen.

Daarna wordt het definitieve verkiezingsprogramma gepresenteerd en gaan we enkele weken later ook in Bergen op Zoom actief de straat op. Campagneleider Patrick Nijssen zal samen met voorzitter Jan Schnitker betrokken zijn bij de landelijke voorlichting en scholing, om samen met de kerngroep en onze leden klaar te zijn voor de verkiezingscampagne voor 12 september.

U bent hier