h

GESLAAGDE NIEUWJAARSBIJEENKOMST SP BERGEN OP ZOOM

12 januari 2015

GESLAAGDE NIEUWJAARSBIJEENKOMST SP BERGEN OP ZOOM

De nieuwjaarsbijeenkomst van de SP afdeling Bergen op Zoom mag als zeer geslaagd beschouwd worden. Er was een redelijke opkomst in het Groene Paard in Bergen op Zoom, waarbij als belangrijkste gast Henk van Gerven, 2e kamerlid van de SP aanwezig was.

Hij gaf een schets van de SP vanaf de jaren zeventig tot nu. De toehoorders waren verder onder de indruk van zijn verhaal over de zorg en de toekomst er van. De huidige bestuurders van ons land vergeten twee belangrijke zaken. Op de eerste plaats dat zij in de toekomst met dezelfde problematiek te maken krijgen, die ze de ouderen nu voorschotelen. Zij zullen wanneer zij oud zijn zelf de dupe zijn van hun ingezette beleid van bezuinigen op de zorg. Op de 2e plaats vergeten zij dat de huidige oudere generatie weliswaar de zorg geld kosten, maar volgens hem bedragen de kosten van ziekenhuizen het veelvoudige van de zorgkosten en daar wordt niet of nauwelijks op bezuinigd. Zijn pleidooi draaide toch weer om het invoeren van het nieuwe ziekenfonds.

Na zijn verhaal over de zorg, had Henk nog een woordje voor jan Schnitker.

In verband met drukte van andere werkzaamheden, heeft Jan het voorzitterschap van de afdeling neergelegd. Voor zijn inzet, toewijding en het weer krijgen van een actieve afdeling kreeg Jan de zilveren tomaat opgespeld door hem. De zilveren tomaat, die leden krijgen vanwege hun enorme verdienste van de partij. Jan was blij verrast met deze onderscheiding.

Ook de bezorgers van het SP maandblad de Tribune werden in het zonnetje gezet. Uit handen van Ingrid Lucas, kregen zij een cadeaubon en een fles wijn aangeboden. Weer of geen weer, zij zorgen dat het blad steevast bij alle leden bezorgd wordt.

Daarna bleef men in groepjes nog met elkaar praten en kwam er een einde aan een gezellige middag.

De nieuwjaarsbijeenkomst van de SP afdeling Bergen op Zoom mag als zeer geslaagd beschouwd worden. Er was een redelijke opkomst in het Groene Paard in Bergen op Zoom, waarbij als belangrijkste gast Henk van Gerven, 2e kamerlid van de SP aanwezig was.

Hij gaf een schets van de SP vanaf de jaren zeventig tot nu. De toehoorders waren verder onder de indruk van zijn verhaal over de zorg en de toekomst er van. De huidige bestuurders van ons land vergeten twee belangrijke zaken. Op de eerste plaats dat zij in de toekomst met dezelfde problematiek te maken krijgen, die ze de ouderen nu voorschotelen. Zij zullen wanneer zij oud zijn zelf de dupe zijn van hun ingezette beleid van bezuinigen op de zorg. Op de 2e plaats vergeten zij dat de huidige oudere generatie weliswaar de zorg geld kosten, maar volgens hem bedragen de kosten van ziekenhuizen het veelvoudige van de zorgkosten en daar wordt niet of nauwelijks op bezuinigd. Zijn pleidooi draaide toch weer om het invoeren van het nieuwe ziekenfonds.

Na zijn verhaal over de zorg, had Henk nog een woordje voor jan Schnitker.

In verband met drukte van andere werkzaamheden, heeft Jan het voorzitterschap van de afdeling neergelegd. Voor zijn inzet, toewijding en het weer krijgen van een actieve afdeling kreeg Jan de zilveren tomaat opgespeld door hem. De zilveren tomaat, die leden krijgen vanwege hun enorme verdienste van de partij. Jan was blij verrast met deze onderscheiding.

Ook de bezorgers van het SP maandblad de Tribune werden in het zonnetje gezet. Uit handen van Ingrid Lucas, kregen zij een cadeaubon en een fles wijn aangeboden. Weer of geen weer, zij zorgen dat het blad steevast bij alle leden bezorgd wordt.

Daarna bleef men in groepjes nog met elkaar praten en kwam er een einde aan een gezellige middag.

Reactie toevoegen

U bent hier