h

TEKEN VOOR EEN TTIP-REFERENDUM

9 april 2016

TEKEN VOOR EEN TTIP-REFERENDUM

TEKEN  HIER VOOR HET TTIP-REFERENDUM

De overwinning van afgelopen woensdag smaakt naar meer en er ligt een uiterst belangrijk onderwerp op tafel. Teken daarom voor een referendum over TTIP. Dit initiatief komt van het Platform TTIP-Referendum – een samenwerkingsverband van Milieudefensie, Food Watch, Meer Democratie en Transnational Institute – dat zich zorgen maakt over TTIP en CETA, de vrijhandelsverdragen waarover de EU met respectievelijk de VS en Canada onderhandelt. Zoals op hun website staat: “Het verdrag is een bedreiging voor de democratie, het zorgt dat grote bedrijven enorme schadevergoedingen van overheden kunnen eisen tijdens geheime arbitrage, het dwingt ons om de (vaak lagere) standaarden en slechtere regelgeving uit Amerika over te nemen, en het verdrag wordt geheel in het geheim uitonderhandeld door de EU.” Ook om een breed publiek debat te krijgen over TTIP, vergelijkbare handelsverdragen en de gevolgen hiervan is een referendum nodig.

Reacties

Wat is er in godsnaam met de SP aan de hand? Ik zoek me wezenloos naar een bericht dat de SP landelijk oproept om de handtekeningenactie voor een TTIP referendum te ondersteunen.
En wat lullig om te ontdekken dat de SP-afdeling Bergen op Zoom als doekje voor het bloeden wordt gebruikt (nee hoor beste mensen, we zijn echt wel vóór een handtekeningenactie voor een TTIP-referendum) terwijl de SP landelijk en europees op zijn handen blijft zitten. Zelfs een simpel linkje naar dé (een) TTIP-referendum handtekeningen-site ontbreekt.
Inmiddels, zag ik, zijn slechts een magere 148.000 handtekeningen verzameld. En dan te bedenken dat met één stevige oproep van de SP de benodigde 300.000 handtekeningen binnen enkele dagen binnen zouden kunnen zijn.
Een gezellig linkje naar een Europese handtekeningenactie is leuk hoor maar is natuutlijk een politieke konijnenkeutel tegenover een stevig Nederlands nee middels een referendum.
Of gaan jullie ervan uit dat de race inmiddels al gelopen is en TTIP sowieso geen kans maakt? (Saved by the bell...) Gut denk ik dan, weer een kans gemist voor de SP om eens een flinke overwinning te boeken.
Natuurlijk, Thierry Baudet is een ijdele rechtse kwal, dat weet ik ook wel, maar verzamel dan je éigen handtekeningen! Goddamned!

Nee maar, nu ik heel goed kijk zit er toch een linkje naar de handtekeningensite voor het TTIP-referendumin in bovenstaande tekst. Het was even zoeken naar deze zo belangrijke actie, maar dan heb je toch wat...

Zag dat mijn bijdrage geplaatst is. Mijn verwijzing naar Baudet was een associatie-fout, afgezien van het begrip ’kwal’ dan.. Maar even serieus: de voortgang van de TTIP referendum handtekeningen-actie loopt bepaald niet gesmeerd. In de afgelopen maand schat ik slechts zo’n 20.000 ondertekenaars erbij. Dat is zorgelijk wanneer een overtuigend statement moet worden gemaakt voor een referendum met 300.000 handtekeningen als minimum. Dat kan als oorzaak hebben dat bij veel mensen de noodzakelijke informatie ontbreekt en/of men niet wordt geconfronteerd met de mogelijkheid om voor een referendum te tekenen. In beide gevallen zou via de sociale media veel meer door de SP kunnen worden gedaan. Dat in ieder geval de SP-site niet met deze actie te koop loopt is duidelijk. Geen link naar de actie op de home page bijvoorbeeld. Misschien kan iemand dat uitleggen?

De stand is nu 152186. Dus over de helft.

Ik heb de link nu wat duidelijker gemaakt.

Op19 mei was de stand 152.186. Nu bijna drie weken later is de stand 155.238, zo'n 3000 erbij in 18 dagen. In dit tempo wordt 300.000 handtekeningen gehaald over 857 dagen na nu. Nog 28 maanden wachten dus. Ligt het niet in de verwachting om voor het afsluiten van de ambtstermijn van Obama TTIP erdoor te drukken? De anti-TTIP handtekeningenactie is inmiddels van de themalijst van de SP-website afgehaald.

Helemaal mee eens.

Ik heb het wat beter op de site zezet maar het leeft nog niet blijkbaar.

Reactie toevoegen

U bent hier