h

Bericht van Carlo van den Aarsen aan alle leden

31 oktober 2018

Bericht van Carlo van den Aarsen aan alle leden

Foto: carlo

Aan alle leden van SP Bergen op Zoom,

 

Een jaar lang heb ik mij vol overgave ingezet, eerst als lijsttrekker, daarna als raadslid namens de SP met de overtuiging de straat naar de raad te vertalen. Ik heb dit altijd als een enorme eer ervaren en het doet mij ook verdriet te moeten meedelen dat ik mijn raadslidmaatschap per 16 november moet opgeven.

Sinds de dag dat ik lijsttrekker mocht zijn voelde ik dat dit schuurde met mijn baan als beleidsmedewerker in de Tweede Kamer. De lange dagen in Den Haag in combinatie met de lange reistijd zorgt ervoor dat ik het raadswerk maar moeilijk kon combineren met mijn werk, ondanks dat de SP mijn werkgever is, want vanuit mijn partij heb ik juist altijd de ruimte gekregen om mijn raadswerk te doen. Het is juist de mentale druk die ik heb ervaren als raadslid in combinatie met mijn baan. Dit uitte zich vooral in spannings- en stressklachten. In mijn omgeving heb ik veel mensen opgebrand zien raken en ik wil dit voor zijn. Na lang wikken en wegen heb ik daarom de beslissing genomen om te kiezen voor mijn gezondheid.

 

Als SP-raadslid wil ik me onder de mensen begeven. De wijken en buurten in, om er achter te komen wat er leeft in je gemeente. Dit maakt je wat mij betreft een goed raadslid. Niet afgaan op de papieren werkelijkheid, maar actief mensen benaderen om jezelf te voeden én dit uiteindelijk te vertalen naar oplossingen in de raad. Door mijn drukke agenda had ik hier geen of weinig tijd voor, terwijl ik dit ontzettend belangrijk acht voor het raadswerk. Ik laat de eervolle taak als raadslid daarom ook graag over aan iemand die er wel de tijd voor heeft.

 

Uiteraard heb ik dit uitgebreid met mijn fractie, werkgever, afdelingsbestuur, familie en vrienden besproken, en allemaal zeiden zij hetzelfde. Ze adviseerden mij te kiezen voor mezelf. Ik besloot hun advies op te volgen. Het was geen gemakkelijk besluit. De fractie en de afdeling voelde, en nog steeds, als mijn kindje. Jaren heb ik samen met andere SP’ers gebouwd aan een afdeling die er toe deed in Bergen op Zoom en mocht ik de lijst aanvoeren en een zetel binnenhalen. Aanvankelijk voelde het alsof ik door het opgeven van mijn raadslidmaatschap de boel in de steek zou laten, maar nu besef ik me dat dat niet het geval is. Integendeel, ik ben er trots op dat ik een aandeel heb mogen hebben in het opbouwen van de afdeling en de afgelopen verkiezingsuitslag.

 

Het is niet zo dat ik afscheid neem van de Bergse politiek. Integendeel, ik zal nauw betrokken blijven bij zowel het bestuur als de fractie, alleen nu in een functie achter de schermen, met minder verplichtingen en hopelijk ook een betere gezondheid. Ik zal altijd die straatvechter blijven die de straat naar de raad brengt en Bergen op Zoom is daarom ook nog niet af van Carlo van den Aarsen. Er gaan veel dingen goed in onze gemeente, maar helaas zien we dat er ook veel dingen fout gaan. Een sterke SP is nodig om deze zaken te benoemen, te analyseren en op te lossen, voor en door Bergenaren.

 

Binnen de fractie en de afdeling hebben we natuurlijk uitgebreid gesproken over hoe de SP-zetel ingevuld gaat worden. Theo de Jong zal zich met hart en ziel in gaan zetten als raadslid namens de SP. Als burgerlid doet hij dit natuurlijk al. Ik wil hem in het bijzonder bedanken voor de ondersteuning van afgelopen maanden. Ook wil ik het voltallige afdelingsbestuur, mijn familie, mijn vriendin, mijn vrienden, Kees Terstappen en de rest van de griffie, de bodes, de beveiliging en de andere raadsleden waar ik contact mee heb gehad ontzettend bedanken voor de ondersteuning en het begrip.

 

Ik kan me voorstellen dat er leden zijn die hier vragen of opmerkingen over hebben. Leden die hier behoefte aan hebben kunnen mij bereiken via cvdaarsen@sp.nl. Verder hoop ik dat u mijn keuze respecteert.

 

Met sociale groet,

 

Carlo van den Aarsen

Reacties

Goed besluit denk ik Carlo.
Succes verder met je werk en de afdeling.
Groet
Cor

Reactie toevoegen

U bent hier