h

SP BoZ roept Gemeente op: Houdt de voedselbank mee open!

18 maart 2020

SP BoZ roept Gemeente op: Houdt de voedselbank mee open!

Foto: onbekend / www.indebuurt.nl

In heel onze regio luiden voedselbanken de noodklok. Ook in Bergen op Zoom is er sprake van tekorten. ‘In onze gemeente zijn er meer dan 400 gezinnen van afhankelijk’, zegt Anja Goossens, vrijwilliger bij de voedselbank en tevens voorzitter van de SP Bergen op Zoom.

Dat de voedselbanken nu met tekorten kampen komt vooral, omdat mensen in grote getalen aan het hamsteren zijn geslagen. Dit betekent een forse klap op de voorraden die de Stichting Goed Ontmoet, waar de voedselbank in Bergen op Zoom onder valt, en normaal op kan vertrouwen.

‘Veel mensen die weinig financiële middelen hebben, of waarvan hun inkomen in gevaar komt, worden extra hard getroffen door het Corona-virus. Zij hebben vaak ook niet de mogelijkheden om aanvullende (nood)boodschappen te doen of voor meerdere maanden wc-papier in te slaan’.

De SP Bergen op Zoom vraagt de gemeente om de komende maanden garant te staan voor de middelen die normaal beschikbaar zijn bij de voedselbank. Daarnaast vraagt de Socialistische Partij de gemeente om een aanvullend pakket samen te stellen voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank met veel gezonde producten om ook het afweersysteem van deze groep op peil te houden. Daarnaast vraagt de SP de gemeente om vrijwilligers bij de voedselbank te beschermen en hen de praktische hulpmiddelen te bieden om veilig te kunnen werken.

Lees meer hierover via de volgende link:

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/voedselbanken-luiden-de-noodklok-onze-klanten-hebben-niet-de-portemonnee-om-te-hamsteren~aa03acc5/

Reactie toevoegen

U bent hier