h

De schoenen voor de zorg actie zijn op weg naar het Malieveld!

4 september 2020

De schoenen voor de zorg actie zijn op weg naar het Malieveld!

Afgelopen week hebben wij een oproep gedaan via Facebook en deze site om schoenen in te leveren voor de grote SP demonstratie op 5 september voor meer salaris voor het zorgpersoneel. Wij ondersteunden hiermee een actie van "de 3 zusters". Tot onze grote vreugde zijn er in een paar dagen tijd heel veel schoenen ingeleverd.

Foto: onbekend / SP Rotterdam

"Als wij zelf niet kunnen gaan, kunnen onze schoenen er toch staan?"

heeft best veel mensen aangesproken in onze regio. De schoenen werden soms per volle tas aangeleverd, waarbij er dan wel 7 paar tegelijk aankwamen. Dit schoot lekker op! De inzameling is afgelopen zaterdag op 2 lokaties gestart en liep door tot donderdagavond 18:00 uur. Beide locaties zijn goed bezocht. De berg met schoenen is later op die avond door een SP busje uit Amersfoort opgehaald en zij zorgen er dan voor dat dan alle schoenen op zaterdag 5 september op het Malieveld worden gezet.

 
Zorg dat je op 5 september ook online in actie bent!

Foto: SP
Wil je op zaterdag 5 september ook om 14:00 uur online deelnemen aan de actie die door de SP voor het zorgpersoneel georganiseerd wordt? Dan kun je gebruik maken van de volgende link om je aan te sluiten. 

https://doemee.sp.nl/zorg/actiedag

Goede doelen

Somige mensen vroegen aan de deur wat er met de schoenen gaat gebeuren na de actie. We kunnen u melden dat de bruikbare schoenen ter beschikking worden gesteld aan 2 goede doelen namelijk, de Cliniclowns en aan vluchtelingen. De onbruikbare schoenen die over blijven zullen netjes gerecycled worden door een verwerkingsbedrijf.

Foto: Vluchtelingenwerk / vluchtelingenwerk.nl

 

Reactie toevoegen

U bent hier