h

SP Raadslid Theo de Jong stelt vragen over de menselijke maat binnen het bijstandsbeleid.

30 december 2020

SP Raadslid Theo de Jong stelt vragen over de menselijke maat binnen het bijstandsbeleid.

Foto: onbekend / pxhere.com

Raadslid Theo de Jong is erg bezorgd geraakt over de stand van zaken rondom de bijstandskwestie die zich afspeeld in Wijdemeren in Noord-Holland. Zoals bij heel veel mensen de afgelopen tijd gebeurt, rijzen er vragen hierover. Hoe is het hier geregeld in onze regio, en waar ligt de grens bij het terugvorderen van uitkeringen? Dit valt te lezen in het artikel hierover op de nieuwspagina van ZuidWest Update...

Theo pleit voor een "Vrijstellingsbedrag", waardoor bijstandsgerechtigden toch extraatjes mogen ontvangen als hulp, en dit zonder dat zij daarvoor gekort zullen worden op hun bijstandsuitkering. Dit doet hij, omdat we natuurlijk ook allemaal de kindertoeslagen-affaire hebben meegemaakt, en dit bij de bijstand mag daar niet op gaan lijken natuurlijk. Daarnaast ontlast het de gesubsidieerde Voedselbank. Theo heeft de vragen over deze kwestie al eerder schriftelijk in de Raad ingebracht en zij zullen medio januari volgend jaar ook worden besproken. Intussen werkt Theo aan een voorstel, om de totstandkoming van het nieuwe "Vrijstellingbedrag" te verwezenlijken, want hier is volgens de landelijke wetgeving ruimte voor. 

"Gemeenten hebben daarin een eigen vrijheid binnen de landelijke wetgeving." De SP overweegt na de jaarwisseling hierover in de Bergse raad een voorstel in te dienen. "Ik ben er nog op aan het broeden."

Lees het atikel van ZuidWest-update

https://www.zuidwestupdate.nl/news/9114/116/Menselijke-maat-mag-niet-ontbreken-in-bijstandsbeleid

Lees hier een artikel over dit onderwerp van BN-deStem

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/bergenaar-in-de-bijstand-dan-mag-niemand-je-structureel-helpen~ab1cde79/

Lees de gestelde vragen van Theo de Jong

Reactie toevoegen

U bent hier