h

Actie: Super Zaterdag in Bergen op Zoom.

4 juli 2021

Actie: Super Zaterdag in Bergen op Zoom.

Geen betaalbaar huis kunnen vinden, ongezonde huizen met vocht en schimmel, verhuurders die klachten niet serieus nemen; het is aan de orde van de dag. Iedereen, van woningcorporatie tot gemeente, tot de politiek in Den Haag heeft de mond vol over de wooncrisis.

Maar er echt iets aan doen gebeurt niet. SP Bergen op Zoom doet daarom mee aan het maken van een groot zwartboek met verhalen over de wooncrisis. Wij willen in Bergen op Zoom fatsoenlijk kunnen wonen. Zodoende dat onze afdeling een klopactie heeft gehouden tijdens Super Zaterdag in de wijk Gageldonk-West om op onderzoek te gaan.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: 'In de afgelopen 25 jaar zijn de huren met 21% gestegen, terwijl de lonen met slechts 8% stegen. Huurders betaalden samen ondertussen meer dan 10 miljard aan de staatskas via de verhuurdersheffing. De politiek in Den Haag, de gemeenten en de verhuurders moeten de huurders weer serieus gaan nemen. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk bewijs dat het anders moet, zodat ze er niet meer omheen kunnen.'

Na de zomer zal de SP het zwartboek presenteren en omzetten in voorstellen om de wooncrisis fundamenteel aan te pakken. Deel ook je verhaal via doemee.sp.nl/wooncrisis.

Foto's Super Zaterdag door Ufuk

Reactie toevoegen

U bent hier