h

College beantwoord onze vragen over de Energietoeslag

2 mei 2022

College beantwoord onze vragen over de Energietoeslag

Foto: onbekend / gemeenten.nu

Op 6 april schreven we hier over de vragen die die Theo de Jong had gesteld aan het college over de Energietoeslag voor de lagere inkomens. We hebben intussen antwoord ontvangen op deze vragen, waarvan nog niet alles helemaal duidelijk is.

Zo valt er te lezen in de brief van 26 april, dat 4100 huishoudens te maken hebben met te weinig inkomen en dat ze in aanmerking komen voor deze toeslag. Dit is gebaseerd op cijfers van het CBS. De mensen die via de ISD een uitkering hebben, ontvangen deze toeslag automatisch van hen. Anderen die hiervan niet een uitkering ontvangen maar wel een laag inkomen hebben, kunnen via een portaal een aanvraag doen. Wat de zekerheden voor de toekomst zijn op het financiele vlak blijft nog onduidelijk voorlopig, omdat het Rijk hier nog niet mee klaar is. Wederom... wordt vervolgd...

Lees de antwoorden op onze vragen hier!

U22-003222_S_U22-003222 antwoorden schriftelijke vragen energietoeslag.pdf

Meer lezen hierover uit de media

https://www.internetbode.nl/regio/bergen-op-zoom/358398/energietoeslag-voor-lagere-inkomens

Reactie toevoegen

U bent hier