h

Wilfred Landa

(1971)

Bestuurslid

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen 2022

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben alleenstaande vader van 2 jongens van 10 en 20. Sinds 2019 zit ik helaas ook in de WIA. Na vele jaren van ernstige onbehandelbare klachten ben ik nu volledig afgekeurd. Gelukkig heb ik nog genoeg haalbare dingen te doen overdag. Uiteraard de zorg voor mijn kinderen, maar ik ben sinds maart 2019 trots om bestuurslid binnen de afdeling Bergen op Zoom te zijn en ik onderhoud met veel liefde de website van onze afdeling. Ik vind het namelijk erg leuk om grafisch werk te verrichten, dus maak ik zo af en toe ook wel eens een poster of briefkaart voor acties.  Muziek is ook een rode draad in mijn leven, de strohalm en soms zelfs de laatste hoop in mijn leven geweest. Zonder muziek zou ik niet bestaan. Ook Klare taal... net als die van de SP!

Waarom ben je lid geworden van de SP?

Dat is al een hele tijd geleden. Het moet ergens eind 1991 of begin 1992 zijn geweest dat Frans de Neijs en Anton van Dijk een ledenwerf actie hadden georganiseerd, en zo bij mij aan de deur stonden aan de Rijtuigweg-Zuid. We zaten al snel binnen aan een bak koffie na de introductie aan de deur. Het ideaal van de SP sprak mij meteen aan. De Samen-delen Partij zei ik al snel hierna. De lusten EN de lasten voor iedereen arm of rijk. Daar wou ik wel voor gaan. 3 keer ben ik verkiesbaar geweest voor de gemeenteraad vanaf toen. Veel samen vergaderen, campagne voeren, zichtbaarheidsacties, maar nog steeds standvastige oppositie. Dat waren leuke maar ook intensieve periodes met Janmaat en LPF en lokale aanhang om tegenin te gaan. Mijn mooiste herinnering is 2 dag werken in de drukkerij aan de Vijverhofstraat in Rotterdam en tijdens de lunch met Remi Poppe het aan tafel over koetjes en kalfjes hebben. Ik ben lid geworden en gebleven, vanwege het oerdegelijke SP ideaal al 30 jaar voor mij.

Hoe vind je dat de SP het doet?

Ook al hebben we de afgelopen verkiezingen misschien verloren, ik vind dat de SP het eerlijk gezegd steeds beter gaat doen. Het ideaal dat standvastig is gebleven vanaf het allereerste begin dat ik het leerde kennen is terug te zien in positieve resultaten in de Eerste en Tweede Kamer vind ik. De toeslagen affaire en de huurbevriezing als meest recente voorbeelden hiervan. We hebben grote namen die invloed hebben gehad. Renske Leijten, Ronald van Raak, Sandra Beckerman zijn de meest recente uit ons nest. Dat maakt mij trots. Trots op hen, maar ook om er bij te mogen horen.

Wat zou de SP moeten doen om succes te gaan hebben in de toekomst?

Ik vind het wel jammer dat de partij begint te vergrijzen in onze regio. Ik mag dit gelukkig zeggen, want ik ben het ook intussen al volledig en dat op m’n 50ste. Het zou goed zijn om meer jonge actieve leden te krijgen hier, die garant kunnen gaan staan voor het oerdegelijke SP ideaal in de nabije toekomst. Op zo’n manier dat zij dit daarna nog lang en even solide mee kunnen dragen in ons aller Landsbelang. We hebben deze jongeren heel hard nodig om het binnen hun doelgroep zelfstandig goed te kunnen verspreiden in hun eigen taal onder deze jongeren. Zonder uitleg hierover is er voor hen ook niets om goed te kunnen volgen. Dus SP... richt je op onze jongeren en leg aan hen ons standvastige ideaal uit. De ouderen zijn al trouw hieraan.

U bent hier