h

Onderwijs

28 januari 2020

Ruim 2500 scholen doen mee aan de komende staking.

Foto: AOb

Er komt weer een staking in het onderwijs aan deze week en wel op 30 en 31 januari. Dat er ruim 2500 scholen uit het hele land hieraan meedoen is toch wel een duidelijk teken dat een salarisverhoging van 14% alleen niet genoeg is. Wij als SP steunen het personeel uit het onderwijs en wensen hen veel succes de komende dagen om hun standpunt duidelijk te maken.

Lees verder
3 oktober 2018

De publieke sector staat op!

Foto: SP

De afgelopen tien jaar werd er miljarden bezuinigd op de publieke sector, op dat wat van ons allemaal is: de zorg, het onderwijs en onze veiligheid. Het is daarom ontzettend goed dat onze leraren, agenten, zorgverleners en militairen opstaan voor hun vak. Zij pikken het niet meer!

Lees verder
28 augustus 2018

Zorgen over discriminatie bij het zoeken naar een stage

Foto: Aaron Gilson

Discriminatie bij het vinden van een stageplek op het mbo komt nog altijd te vaak voor, zegt het ministerie. Uit de cijfers, van de universiteit van Maastricht, blijkt dat 24 procent van de mbo'ers met een niet-westerse achtergrond minstens vier keer moet solliciteren voor een stage. Dat is onder autochtonen 11 procent. De SP vindt deze discriminatie verwerpelijk en wil dat Bergen op Zoom voorop loopt bij het bestrijden ervan. Deze vorm van uitsluiting op basis van afkomst en religie kunnen we niet accepteren.

Lees verder

Onduidelijkheid komst HAS

“Of de financiële positie van de HAS echt geen consequenties heeft, moeten we nog maar zien. Misschien denken Onderwijsinspectie of het betreffende ministerie daar heel anders over.”

Lees verder

U bent hier