h

SP is bevreesd voor ongelukken op de Halsterseweg

16 juni 2006

SP is bevreesd voor ongelukken op de Halsterseweg

Het is een beetje het verhaal van de klok en de klepel, maar de boodschap is helder: de SP is fel gekant tegen de sloop van het scherm bij de Halsterseweg.

Wethouder Ton Linssen maakte onlangs bekend dat hij werk maakt van het verwijderen van het scherm zodra de snelweg A4 (met een omleiding bij Halsteren) voltooid is. Bewoners van de straat zetten meteen hun stekels op en krijgen nu bijval uit politieke hoek. De SP vreest voor een onaanvaardbare verkeersoverlast, een verhoogde uitstoot van uitlaatgassen en verkeersgevaarlijke situaties aan het Boerenverdriet. Die kruising is, zo weet fractieleider Anton van Dijk, nu al het toneel van vele ‘bijna-ongelukken’. „Verdere verkeersdruk zal de situatie alleen maar gevaarlijker maken“, voorspelt hij. De SP eist dat het scherm gehandhaafd blijft en voelt juist meer voor de aanleg van een fietstunnel onder de Randweg.

Wat Van Dijk steekt is dat Linssen blijkbaar zijn oren laat hangen naar de ondernemers in de binnenstad die ‘louter om commerciële redenen’ ijveren voor het neerhalen van het scherm. Van Dijk richt zijn pijlen daarbij vooral op de Vereniging Binnenstad, maar dat is nou juist géén ondernemersvereniging. Desondanks wil de SP van burgemeester en wethouders weten of er ooit afspraken zijn gemaakt over het weghalen van het scherm en of er ooit onderzoek is gedaan naar de gevolgen van een dergelijke ingreep.

U bent hier