h

Actie dierenopvang H'onderdak

3 juli 2013

Actie dierenopvang H'onderdak

Heel stilletjes en zonder dat de inwoners van Bergen op Zoom er een duidelijk beeld van hebben is de dierenopvang gedoemd te verdwijnen onder de nieuwbouw van woonboulevard de Zeeland en een villawijk. Zowel de gemeente als de projectontwikkelaar spelen elkaar de bal toe om het dierenasiel een nieuwe plaats te geven.
Steun het behoud van dierenopvang h'onderdak en teken de online petitie op http://petities.nl/petitie/behoud-dierenopvang-honderdak
eerste poster honderdak

{C}

De gemeente voelt zich uitsluitend verantwoordelijk voor het zwerfdierenbeleid, een landelijke wet die 3 weken opvang van zwerfhonden en -katten moet waarborgen. Op dit moment is de enige oplossing dat ze weggaat en dat de zwerfdieren naar Arduin in Roosendaal gebracht moeten worden.
Met het verdwijnen van H'onderdak verdwijnt ook het regionale toezicht van de dierenbescherming in de regio.
asielkat honderdak
H' onderdak biedt opvang aan zwerfdieren, aan wilde dieren van de Brabantse Wal en aan zeevogels en zorgt voor transport van dieren naar gespecialiseerde opvang. Verder heeft zij vele vrijwilligers voor de dierenambulance, bezoeken ze scholen en andere instellingen en bieden plaats aan mensen om rust te vinden te midden van de dieren. Met de kennis over de verzorging van de dieren, het goede werk dat ze doen in de regio is voor de SP reden om hen te helpen en de dierenopvang voor de gemeente te behouden. Er zijn alternatieve plekken genoeg, zodat zij niet zou hoeven te verdwijnen.
Steun ons in het behoud van het asiel en teken de petitie op http://petities.nl/petitie/behoud-dierenopvang-honderdak. Wij houden u op de hoogte van verdere acties die we gaan ondernemen voor het behoud van H' onderdak.

 

http://www.honderdak.nl/
http://petities.nl/petitie/behoud-dierenopvang-honderdak

 

U bent hier