h

Aanbieding zwartboek Arduin

5 september 2013

Aanbieding zwartboek Arduin

Beste mensen,

enige tijd geleden hebben wij de basis gelegd voor een werkgroep. In Bergen op Zoom en omstreken worden handtekeningen verzameld en er is een online petitie http://petities.nl/petitie/behoud-dierenopvang-honderdak. Duizenden handtekeningen zijn inmiddels verzameld en het leeft enorm.

Hiernaast hebben we de media erbij betrokken en heeft zeker BN de Stem een grote bijdrage geleverd met wekelijkse publicaties en het los maken van heel wat discussie in het bestuurlijk hart van Bergen op Zoom. Hierop volgend is er vanuit de kant van de wethouders een verzoek om informatie gekomen.

Vandaag heb ik het zwartboek aangeboden aan wethouder Ad van der Wegen in Bergen op Zoom en een inhoudelijk gesprek over een alternatief. Naast dat we h'onderdak en de expertise willen behouden zouden we ook graag de dierenopvang in de regio goed geregeld zien, met een link naar de plannen zoals die in het verleden al zijn ingediend door de Dierenbescherming.
Hij ging in op het verzoek om zelf eens poolshoogte te nemen bij Arduin en gaat in gesprek met collega's in de regio, welke een overeenkomst hebben met Arduin.

Ik heb hem officieel uitgenodigd op 5 oktober bij h'onderdak, om tijdens de open dag de handtekeningen in ontvangst te nemen.

Op donderdag avond 12 september vindt er in de Commissie Burger en Bestuur behandeling plaats van vragen van het CDA http://www.bergenopzoom.nl/bis/dsresource?objectid=41755.

De commissie is openbaar en kan door alle belangstellenden bijgewoond worden, http://www.bergenopzoom.nl/bis/Raadscommissies/Burger_en_Bestuur/2013/Co....

Indien gewenst kunnen we (het beste als werkgroep) gebruik maken van het inspreekrecht. Mocht hiervoor belangstelling zijn wil ik dit graag voor dinsdag weten ivm het aanmelden bij de griffie. Het zou in dat geval verstandig zijn dat betrokkenen dinsdag of woensdagavond bij elkaar komen voor een kort overleg.

Om vervolg te geven aan de bekendheid zullen we de andere gemeentes in de regio ook op de hoogte gaan stellen. Binnen korte termijn willen we met de SP werkgroepleden uit Roosendaal, Bergen op Zoom en Moerdijk bij elkaar komen. Mochten mensen geinteresseerd zijn in deelname hoor ik het graag.

met vriendelijke groet,

Patrick Nijssen

U bent hier