h

12 maart manifestatie tegen kerncentrales Doel

3 maart 2016

12 maart manifestatie tegen kerncentrales Doel

Met de bus naar Antwerpen.

Beste mensen,

Het kan u de afgelopen tijd niet zijn ontgaan: de grote zorgen die ontstaan zijn omtrent de veiligheid en houdbaarheid van de kerncentrales in Doel, vlak over de Belgische grens. 

Zo zijn er meerdere malen scheurtjes in reactorvaten ontdekt, is er in november vorig jaar een explosie geweest en was er onlangs nog sprake van een waterlek. 
En hoewel de Belgische regering niet bereid lijkt de centrales op korte termijn te sluiten, is de bezorgdheid van omwonenden groot. Zo ook in Brabant; een kernramp stopt immers niet bij de grens met Nederland.

Na drukbezochte publieke bijeenkomsten van de Brabantse en Zeeuwse Milieufederaties in Bergen op Zoom en Goes, is het nu tijd om in actie te komen! Op zaterdag 12 maart in Antwerpen kunt u uw stem laten horen op een grote manifestatie onder het motto:
'Doel: nucleair NEE, hernieuwbaar JA!'. Samen met een brede samenwerking van Belgische en Nederlandse organisaties (waaronder Greenpeace en WISE) uiten we daar ons ongenoegen over de kerncentrales in Doel en roepen we op tot meer hernieuwbare energie.
(Zie ook: https://11maartbeweging.wordpress.com/manifestatie-12-maart-2016/)

Daar hebben we u bij nodig! Daarom organiseert de BMF – onder voorbehoud van voldoende belangstelling – een bus vanuit Bergen op Zoom, waarmee we gezamenlijk naar Antwerpen kunnen afreizen. Wat moet u daarover weten? Hier alle informatie op een rijtje:

Retourtje Bergen op Zoom – Antwerpen, 12 maart 2016

  • Heen: 13.00u vanuit Bergen op Zoom (nadere informatie volgt)
  • Terug: 17.00u vanuit Antwerpen (nadere informatie volgt)
  • Kosten: €12,- (ter vergelijking: dit retourtje kost u per trein €23,60)
  • Aanmelden: Klik hier om je aan te melden. Graag zo snel mogelijk!
  • Deadline: woensdag 9 maart
  • Betaling: Omwille van een efficiënte financiële afhandeling verzoeken we u dit direct bij de aanmelding te doen. Wij gaan er niet vanuit, maar mocht het aantal aanmeldingen toch tekortschieten, dan annuleren we de bus en draaien we uw betaling terug.
  • Vervolg:         Uiterlijk 10 maart uitsluitsel over de busreis en de nadere reisdetails

Nogmaals, dit is voor u de uitgelezen kans om de weerstand tegen de centrales in Doel extra kracht bij te zetten! We kijken er daarom naar uit om op 12 maart met een aanzienlijke groep de Brabantse burgers te komen vertegenwoordigen!

Reactie toevoegen

U bent hier