h

Kerncentrales

16 november 2018

Strijd tegen kernenergie en voor fundamentele oplossingen.

Foto: Thimo Groffen

Nog geen twintig kilometer is de afstand tussen mijn woning in Bergen op Zoom en de kerncentrale Doel in het gelijknamige Belgische plaatsje. Doel staat bovendien in het dichts bevolkte gebied van alle kerncentrales in Europa. Mocht er hier zich een ongeluk voordoen met de kerncentrale zoals in Fukushima (@Hanvanderhorst niet Fukuyama) worden volgens WISE Nederland meer dan negen miljoen mensen getroffen.

Lees verder
8 oktober 2018

Bergse politici steunen Antwerpenaren bij anti-Doel protest

Foto: Evert Weys

Op 7 oktober 2018 werd er tijdens de Grote Omarming van Antwerpen aandacht gevraagd voor de sluiting van de kerncentrale van Doel. Hierbij waren vertegenwoordigers uit verschillende politieke partijen, waaronder de SP, aanwezig. Tijdens de actie spraken vertegenwoordigers van protestgroepen, zoals de Belgische 11 Maart-beweging, voor de sluiting van de verouderde reactoren en voor een veilig en duurzaam alternatief. Bovendien heeft Evert Weys (GBWP) een oproep gedaan aan de Belgische gemeenteraadsleden om samen een platform te vormen om dat doel te bereiken.

Lees verder

Bergse politici steunen Antwerpenaren bij anti-Doel protest

Op zondagmiddag 7-10-18 waren vertegenwoordigers van verschillende Bergse partijen aanwezig bij de Omarming van Antwerpen. Ook de SP was hierbij vertegenwoordigd. De actie was gericht tegen de kerncentrale van doel. Enkele vertegenwoordigers van protestgroepen, waaronder de Belgische 11-Maart beweging, spraken hier voor een sluiting van de verouderde reactoren en voor een veilig en duurzaam alternatief.

Veiligheid zou een zekerheid moeten zijn!
 

Lees verder
26 juni 2017

Protest tegen kerncentrales

Foto: SP

Ongeveer 50.000 mensen hebben vanmiddag tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange een keten gevormd om de sluiting van de Belgische kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 te eisen.

Lees verder
13 maart 2016

Demonstratie tegen kerncentrales

Foto: SP

12 maart hebben SP'ers uit de afdelingen Bergen op Zoom en Roosendaal handtekeningen ingezameld.

Lees verder
10 maart 2016

Sluit de kerncentrale in Doel!

Foto: SP

De SP gestart met een petitie voor het sluiten van kerncentrale Doel, vlak over de Nederlandse grens. Klik op de foto/button om uw steun te betuigen door uw digitale handtekening te zetten

Lees verder
3 maart 2016

12 maart manifestatie tegen kerncentrales Doel

Met de bus naar Antwerpen.

Lees verder
21 januari 2016

Demonstratie tegen de kerncentrale Doel

Foto: SP

Demonstratie tegen de kerncentrale Doel. De organisatie was in handen van Patrick Nijssen van de SP Bergen op Zoom / Brabantse Wal.

Lees verder
12 januari 2016

SP demonstreert 20 januari tegen Doel

Foto: Han Verbeem / KijkopBergenopZoom.nl

BERGEN OP ZOOM - De SP Bergen op Zoom/Brabantse Wal roept op tot actie tegen de kerncentrale in Doel. Op 20 januari -de dag waarop Nederlandse en Belgische inspecteurs de centrale bezoeken- is er 's middags een demonstratie aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Namens de SP doet Cora Stolk een publieke oproep aan tegenstanders van kernenergie om dan aanwezig te zijn. Iedereen is welkom.

Lees verder
31 mei 2011

Radioactief transport gaat door via Roosendaal en Bergen

ROOSENDAAL - Vanaf begin juni rijden treinen met hoogradioactief afval van kerncentrale Borssele naar Frankrijk door Roosendaal. Deze transporten zullen ook andere steden, waaronder Bergen op Zoom, passeren. De fractie van GroenLinks in de Roosendaalse raad stelde hier eerder al schriftelijke vragen over aan het college.

Lees verder

U bent hier