h

SP wil duidelijkheid over gevolgen EU-belastingmaatregel voor huurders

4 juli 2018

SP wil duidelijkheid over gevolgen EU-belastingmaatregel voor huurders

Foto: kijkopBergenopZoom.nl

De SP-raadsfractie is bezorgd over de gevolgen van de extra belastingen die woningcorproratie Stadlander krijgt opgelegd, als gevolg van de Europese ATAD-richtlijn.

Stadlander wordt getroffen door een regeling, die bedoeld is om belastingontduiking door multinationals tegen te gaan. Carlo van den Aarsen noemt het dan ook 'bizar' dat dit gebeurt. De uiteindelijke last komt bij de huurders. De SP maakt zich daarom ook zorgen of onze corporaties op deze manier aan hun maatschappelijke opdracht kunnen voldoen. En die opdracht is "Het bouwen van voldoende betaalbare huurwoningen, het zorgen voor betaalbare huren en het opknappen van woningen in gemeente Bergen op Zoom."

Reactie toevoegen

U bent hier