h

Foto's en verslag 'Mars voor zekerheid' 7 oktober 2018

21 oktober 2018

Foto's en verslag 'Mars voor zekerheid' 7 oktober 2018

Foto: Tom van den Berg

Op 7 Oktober 2018 was FNV Demonstratie De Mars voor Zekerheid te Rotterdam. Daarbij waren ook een aantal leden van de SP Bergen op Zoom aanwezig. Hieronder volgen het verslag en de foto's van Tom van den Berg.

Goedendag allen van de SP Bergen op Zoom,

Met Zekerheid wordt bedoeld, dat er veel meer Vaste Contracten moeten worden gegeven. De Flex banen zijn veel te vér doorgeschoten. De Flex-werkers verdienen te weinig, krijgen geen contract en worden buiten geschopt als ze niet meer nodig zijn.

DE FLEX-EPIDEMIE MOET WORDEN GEKEERD, 1 MILJOEN ZEKERE CONTRACTEN ERBIJ !!!

Samen met Anja met de trein naar Rotterdam. Van de FNV had ik een gratis treinkaartje en een kaartje voor de Metro naar het Van der Vormplein ontvangen. Om 13.30 kwamen we daar aan.
Enkele honderden actievoerders hadden zich al verzameld, waaronder ook de Jongeren afdeling van de SP ROOD. Ook was de afd. Roosendaal ruim vertegenwoordigd.

Om 14.00 was er het startsein en namen enkele sprekers het woord, waaronder een toespraak van Zakaria Boufangacha.
Om 14.45 vertrok de stoet met vlaggen, sjalen en spreekkoren richting Deliplein, via de Wilhelminakade (Kop van Zuid). Op de Rijnhavenbrug hebben we een foto gemaakt met een gigantisch spandoek met de tekst:  1 MILJOEN VASTE CONTRACTEN.
Op het Deliplein kregen we nog lekker eten. Iets Indiaas. Een brood met visvulling. De manifestatie werd afgesloten met een deejay en een zangeres die met singer-song writer had meegedaan.

Foto: Tom van den Berg

Foto: Tom van den Berg
Foto: Tom van den Berg
Foto: Tom van den Berg

Reactie toevoegen

U bent hier