h

Werk en Inkomen

4 februari 2020

Wachtgeld... Eerlijk of oneerlijk geld?

Op 27 januari j.l. nog hebben wij onze mening laten blijken over wat wij vinden van het wachtgeld dat wethouder Evert Weys gaat ontvangen als hij in onze stad stopt als wethouder en burgemeester wordt van Hilvarenbeek. Ons raadslid Theo de Jong en duo-raadslid Rob de Vos hebben toen in overleg met het bestuur besloten om hem een brief hierover te sturen en hem verzocht van het wachtgeld afstand te doen. Dit was niet zo maar een opwelling van hen.

Lees verder
21 oktober 2018

Foto's en verslag 'Mars voor zekerheid' 7 oktober 2018

Foto: Tom van den Berg

Op 7 Oktober 2018 was FNV Demonstratie De Mars voor Zekerheid te Rotterdam. Daarbij waren ook een aantal leden van de SP Bergen op Zoom aanwezig. Hieronder volgen het verslag en de foto's van Tom van den Berg.

Lees verder
3 oktober 2018

De publieke sector staat op!

Foto: SP

De afgelopen tien jaar werd er miljarden bezuinigd op de publieke sector, op dat wat van ons allemaal is: de zorg, het onderwijs en onze veiligheid. Het is daarom ontzettend goed dat onze leraren, agenten, zorgverleners en militairen opstaan voor hun vak. Zij pikken het niet meer!

Lees verder

SP wil extra raadzitting vanwege Philip Morris onderzoek

De SP fractie heeft veel vragen en wil eigenlijk een aparte raadsvergadering aan de landelijke commotie over de samenwerking met Philip Morris gewijd zien.

Lees verder
23 juli 2018

Direct duidelijkheid over gemeentelijke samenwerking met Philip Morris

Foto: Kevin Walsh

De SP zit met een groot aantal vragen naar aanleiding de berichtgeving rondom de vermeende verstrengeling tussen de gemeente Bergen op Zoom en Philip Morris. Een bevredigend antwoord is tot op heden uitgebleven.

Lees verder
19 januari 2014

SP Bergen op Zoom staat achter actie werknemers Philip Morris

Wij wensen de werknemer een goed resutaat toe in de strijd voor een beter CAO en compensatie voor hun pensioenrechten.

Lees verder
9 december 2003

Behandeling Wwb te snel.

De SP vindt de haast waarmee de Wet Werk en bijstand (Wet Water en brood) nog voor de jaarwisseling behandeld moet worden ongepast.

Lees verder
7 december 2003

Commissie Maatschappelijke Dienstverlening en Cultuur behandelt WWB.

De commissie Maatschappelijke Dienstverlening en Cultuur van de gemeente Bergen op Zoom, zal op dinsdag 9 december tijdens haar vergadering onder andere de Nota van de Wet Werk en arbeid bespreken.

Lees verder
24 november 2003

Bergse SP wil geen Wet water en brood

De Socialistische Partij (SP) is in Bergen op Zoom een actie gestart om te komen tot een gemeentelijke invoering van de Wet werk en bijstand (Wwb), door de SP de 'Wet water en brood' genoemd.

Lees verder
24 november 2003

Folder WwB

Wat betekent het voor u?
Op 1 januari 2004 gaat de Wwb in, de "Wet werk en bijstand", of, zoals wij hem noemen, de 'Wet water en brood'. De nieuwe wet betekent: weinig waardering voor mensen zonder betaald werk, nagenoeg geen bestrijding van de armoede en minder mogelijkheden om werklozen naar een betaalde baan te begeleiden. De nieuwe wet maakt Nederland een stukje minder beschaafd!

Lees verder

Pagina's

U bent hier