h

Wachtgeld... Eerlijk of oneerlijk geld?

4 februari 2020

Wachtgeld... Eerlijk of oneerlijk geld?

Op 27 januari j.l. nog hebben wij onze mening laten blijken over wat wij vinden van het wachtgeld dat wethouder Evert Weys gaat ontvangen als hij in onze stad stopt als wethouder en burgemeester wordt van Hilvarenbeek. Ons raadslid Theo de Jong en duo-raadslid Rob de Vos hebben toen in overleg met het bestuur besloten om hem een brief hierover te sturen en hem verzocht van het wachtgeld afstand te doen. Dit was niet zo maar een opwelling van hen.

Wij hebben nog niet zo lang geleden allemaal op TV kunnen zien hoe een VVD kopstuk als Klaas Dijkhof hiermee omgaat. Vanwege deze belachelijk oneerlijke manier van graaien is de weerstand rondom wachtgeld wel een bekend gegeven geworden waar menig burger zich terecht om kan irriteren. Deze burgers hebben het vaak niet zo makkelijk als Klaas en hebben het te doen met misschien wel 1/3 van het wachtgeldbedrag per jaar. Wij vinden het als lokale partij onacceptabel dat hier in deze economisch noodlijdende gemeente, er voor gekozen wordt om toch met deze regeling door te gaan. Zodoende hebben wij Evert Weys gevraagd hier afstand van te doen. Dat vinden wij niet meer dan terecht.

Ronald van Raak

Op 1 mei vorig jaar heb ik een wet ingediend om het wachtgeld voor politici af te schaffen en ook voor hen de WW te laten gelden. 

(Citaat uit column van Ronald van Raak)

Als u Ronald van Raak nog niet kent, dan gaat u nu voor het eerst over hem lezen. Ronald van Raak is Tweede Kamerlid voor de SP en columnist voor ThePostOnline. Hij schrijft ook een column voor de SP die iedereen op de SP website kan lezen. Ronald schreef op 29 november 2019 óók een artikel in zijn column over wachtgeld en hoe oneerlijk de regeling eigenlijk wel niet is. Hij heeft dit zelfs heel scherp geformuleerd. Ronald van Raak  gaat daar dan wel een stukje verder mee dan wij kunnen, want hij heeft toegang tot de Tweede Kamer en kan voorstellen verandering aan te brengen aan de Wet rondom de wachtgeldregeling. Dat heeft hij dan ook gedaan. Lees het artikel uit de column van Ronald van Raak met behulp van de link hieronder

https://sp.nl/column/ronald-van-raak/2019/schaf-wachtgeld-af-en-laat-voor-politici-gewoon-ww-gelden

Ons eigen raadslid Theo de Jong heeft op Facebook een reactie geplaatst die wij u op deze pagina niet kunnen onthouden. Dit was zijn reactie:

Dit is ons standpunt EN ook leidraad voor onze opstelling in de gemeenteraad. Zolang de nieuwe wet op de verandering van de wachtgeldregeling er nog niet is, staat het elke politicus vrij om er mee te doen wat hij of zij wil. Echter wil dat nog niet zeggen dat wij ze niet mogen meegeven, of gewoon de vraag stellen, te overwegen om af te zien van deze regeling.

(citaat op Facebook van Theo de Jong)

 

Reactie toevoegen

U bent hier