h

Voor een volwaardig Bergs ziekenhuis! Tegen de sluiting van Bravis.

19 april 2019

Voor een volwaardig Bergs ziekenhuis! Tegen de sluiting van Bravis.

Foto: SP

Het ziekenhuis in onze stad gaat verdwijnen, tenminste als het aan de zorgverzekeraars ligt die nu hebben bepaald dat er een nieuw Bravis ziekenhuis moet worden gebouwd in Roosendaal. Een bizarre beslissing aangezien de twee ziekenhuizen nu een gebied bedienen waar ruim 325.000 mensen wonen. Een aantal wat ruim voldoende is om twee volwaardig ziekenhuizen op te laten functioneren. Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit.

Zorgverzekeraars:
De raad van Bestuur van Bravis en de zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor de sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom en daarmee het verdwijnen van een extreem belangrijke basisvoorziening uit de gemeente én werkgelegenheid. De kosten voor een nieuw ziekenhuis gaan naar schatting tussen de 250 en 300 miljoen euro kosten. Kosten die wij als inwoners van de gemeente Bergen op Zoom en omstreken ook nog eens mede moeten ophoesten. De macht die deze zorgverzekeraars hebben is absurd. Tijd voor verandering.

Kapitaalvernietiging:
Afgelopen jaren werd er voor miljoenen aan vernieuwingen doorgevoerd in het ziekenhuis. Al deze investeringen worden straks in een klap vernietigd wanneer het ziekenhuis verdwijnt. Denk bijvoorbeeld aan het gloednieuwe moederkind centrum in Bergen op Zoom. Wij zijn niet tegen samenwerking en ook niet tegen een verdere specialisatie, maar de sluiting van een goed ziekenhuis is pure kapitaalvernietiging.

Inspraak bewoners:
Van wie zijn de ziekenhuizen eigenlijk? Of beter gezegd; van wie moeten ze zijn? Zorg is een publiek belang en zou dus ook zo beheerd moeten worden. Bravis gaat twee voorlichtingsbijeenkomsten organiseren om hun keuze toe te lichten. Volgens ons zou het andersom moeten zijn. Wij bepalen wat er met ONS ziekenhuis moet gebeuren.

Wat kunnen je doen (voorlopig):
Facebook pagina liken / delen (https://www.facebook.com/redbravisbergen/)
Pagina in de gaten houden voor bijeenkomsten en ander nieuws
Aansluiten bij de actiegroep
De petitie ondertekenen (https://www.petities24.com/red_bravis_bergen?u=2894623)

Reactie toevoegen

U bent hier