h

SP over kosten Vastenavond: Wie betaalt dat eigenlijk?

15 januari 2020

SP over kosten Vastenavond: Wie betaalt dat eigenlijk?

Foto: kijkopbergenopzoom.nl / kijkopbergenopzoom.nl

BERGEN OP ZOOM - Vorig jaar was er ineens het nodige te doen over het evenementenbeleid. GBWP-wethouder Evert Weys liet weten dat organisatoren voortaan flinke bedragen moeten betalen om gebruik te maken van de openbare ruimte en faciliteiten. De SP trekt die vragen door en wil weten hoe het zit met de Vastenavond.

Raadslid Theo de Jong en burgerlid Rob de Vos schrijven het college aan over het Bergse volksfeest. Hun partij vraagt zich af of het langs dezelfde meetlat wordt gelegd als andere evenementen, nu en in de toekomst. Het gaat de fractie dan om zaken als kosten voor het gebruik van locaties en voorzieningen maar ook over bijvoorbeeld de inzet van ambtelijke uren.

Volop kosten

Voor Vastenavondactiviteiten zijn allerlei faciliteiten nodig, van dranghekken tot podia en toiletwagens. Tevens moeten er obstakels worden verwijderd om bijvoorbeeld een intocht en optocht mogelijk te maken. Er komen zelfs tribunes langs de route. Voor een aantal zaken zijn vergunningen nodig en ook het tijdelijk weghalen van bijvoorbeeld straatmeubilair kost uren, dus geld. Net als het dagelijks schoonmaken van de straten in de binnenstad. De SP wil van B en W weten wie dit bekostigt, of de Stichting Vastenavend hiervoor opdraait dan wel de gemeente.

Feesttent op de Kaai

Volgens de socialisten komt er dit jaar op de Gedempte Haven een grote tent te staan met een horecafunctie. De Vos en De Jong vragen zich af of de gemeente hiervoor een vergunning gaat verlenen en of er dan ook wordt gekeken naar eventuele overlast, de communicatie hierover en opruimkosten voor de omgeving. Navraag bij de gemeente leverde onze redactie vooralsnog geen nadere informatie hieromtrent op.

Deze tekst komt van https://kijkopbergenopzoom.nl/nieuws/sp-over-kosten-vastenavond-wie-betaalt-dat-eigenlijk.html

Reactie toevoegen

U bent hier