h

Gemeenteraad

27 januari 2020

SP vraagt wethouder Evert Weys af te zien van wachtgeld

Foto: onbekend / kijkopbergenopzoom.nl

We hebben wethouder Evert Weys op 9 december 2019 een collegiale brief gestuurd met het verzoek hier vanaf te zien. In de Presidium-vergadering heeft ons raadslid Theo de Jong de aanwezige fracties en Burgemeester Petter hier van op de hoogte gebracht.

Lees verder
24 januari 2020

Crisis afgewend na motie van wantrouwen: wethouders mogen blijven na verhit debat om De Schelp

Foto: Pix4Profs/TonnyPresser / BNdeStem

Na een vergadering van 5 uur en een kwartier hielden de coalitiepartijen de rijen gesloten en overleefde het College van B&W van onze gemeente de motie van wantrouwen tegen hen. Lees hier de reactie van Theo de Jong op de recente crisis binnen onze gemeente omtrent het drama met zwembad "de Schelp".

Lees verder
17 januari 2020

SP Bergen op Zoom deelt de zorgen van de provincie over de financiën van Bergen op Zoom

Foto: Foto ter illustratie / @ Thinkstock

Op deze website hebben wij het er al een keer aangegeven dat wij ons zorgen maken over de financiële situatie van onze stad. Vandaag verscheen er een verontrusten artikel in de BN de Stem dat de provincie zich daar nu ook al zorgen over maakt. Lees hier de reactie van SP raadslid Theo de Jong.

Lees verder
15 januari 2020

SP over kosten Vastenavond: Wie betaalt dat eigenlijk?

Foto: kijkopbergenopzoom.nl / kijkopbergenopzoom.nl

BERGEN OP ZOOM - Vorig jaar was er ineens het nodige te doen over het evenementenbeleid. GBWP-wethouder Evert Weys liet weten dat organisatoren voortaan flinke bedragen moeten betalen om gebruik te maken van de openbare ruimte en faciliteiten. De SP trekt die vragen door en wil weten hoe het zit met de Vastenavond.

Lees verder
22 december 2019

Zwemclub de Krabben gered.

Foto: Peter van Trijen/ pix4profs / bndestem

In de BNdeStem stond onlangs een artikel over de zwemclubs die gebruik maakte van zwembad de Schelp. Sommige clubs zagen hun ledenaantal verminderen en drijgen kopje onder te gaan.

Lees verder
13 november 2019

SP Bergen op Zoom stemt tegen de jaarbegroting.

Foto: SP

Bergen op Zoom gaat met een gat op de begroting van €2 miljoen 2020 in. Daarnaast loopt de schuld op met ruim €11 miljoen eind 2019 naar ruim €251 miljoen oftewel een kwart miljard. De coalitie hield de rijen gesloten en alleen zij stemden vóór de begroting. Uitslag: 17 voor en 15 tegen. (een raadslid was afwezig).

Lees verder
5 april 2018

SP is weer terug in de raad

Foto: carlo

Na jaren van afwezigheid is de SP weer terug in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Maar liefst 1292 mensen hebben in Bergen op Zoom op de SP gestemd, wat goed is voor 1 zetel. Raadslid Carlo van den Aarsen : ‘Het geeft aan dat er plek is voor de SP in onze gemeente, sterker nog, ik heb het gevoel dat de SP nog flink kan gaan groeien de komende jaren’. Van den Aarsen gaat een authentiek en onversneden SP geluid laten horen. ‘Betaalbare en fatsoenlijke woningen voor iedereen, geen marktwerking in de zorg en het behouden van voorzieningen in Bergen op Zoom, Lepelstraat en Halsteren.

Lees verder
13 februari 2018

Verkiezingsprogramma 2018-2022

Bergen op Zoom is geen BV. Het is een Bourgondische stad, waar mensen met verschillende achtergronden samen leven, wonen, werken en genieten. Het is hierbij van groot belang dat er goede voorzieningen in de wijken zijn te vinden. Betaalbare zorg en huisvesting, fatsoenlijk werk voor eerlijk loon, bibliotheken, wijkgebouwen en pinautomaten horen voor iedereen toegankelijk te zijn, of u nu in de Heimolen, op de Zeekant, Halsteren of in Lepelstraat woont. SP Bergen op Zoom zal er dan ook voor waken dat deze voorzieningen blijven bestaan of terugkeren.

Lees verder
3 oktober 2017

Onze drie SP kanjers voor de gemeenteraad 2018 in Bergen op Zoom

Foto: SP

De eerste drie op lijst voor de gemeenteraad in 2018.

Lees verder
31 augustus 2017

SP Bergen op Zoom doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: SP

De afdeling heeft hiervoor toestemming gekregen van het partijbureau.

Lees verder

U bent hier