h

PO raad geeft advies uit aan scholen om loden waterleidingen te vervangen.

6 februari 2020

PO raad geeft advies uit aan scholen om loden waterleidingen te vervangen.

Vorige week nog was er in het nieuws te lezen dat door de PO raad geadviseerd werd aan basischolen, om de waterleidingen te controleren op de aanwezigheid van lood, en deze in het belang van de gezondheid van de kinderen te vervangen.

Klik hier voor meer informatie over Sandra Beckerman
De PO raad heeft van uit de landelijke SP aanwijzigen gekregen over loden leidingen in oude gebouwen, waardoor zij daarna met dit advies kwamen aan de scholen. Sandra Beckerman, lid van de Tweede Kamer, heeft zich ingezet om de problemen rondom loden leidingen in Amsterdam aan het licht te brengen. Lees hier de oproep van Sandra aan de regering via onderstaande link.

https://amsterdam.sp.nl/nieuws/2020/01/sp-roept-minister-op-loden-leidingen-te-verbieden 

en ook waar het allemaal mee begon:

https://www.at5.nl/artikelen/199174/tien-keer-meer-lood-in-water-op-de-kramatweg-dan-toegestaan-ik-word-al-jaren-vergiftigd-hier

Mede door de oproep van Sandra en het advies van de PO raad, hebben raadslid Theo de Jong en duo-raadslid Rob de Vos vandaag een brief naar het college van Burgemeester en Wethouders geschreven met enkele vragen hierover. Zij vinden het belangrijk dat dit advies ook hier in Bergen op Zoom opgevolgd wordt, omdat lood voor jongere kinderen schadelijker is dan men dacht. De loden leidingen zouden nog voor kunnen komen in panden van voor 1960. Wij hebben hier in de stad ook enkele scholen in oude panden en onze fraktie wil graag weten hoe het met deze panden staat en of er überhaupt al wel iets mee gedaan is door de gemeente.

Gebruik de link hieronder  om het advies van de PO raad te lezen.

https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/oproep-aan-besturen-controleer-op-loden-leidingen

Reactie toevoegen

U bent hier