h

SP Bergen op Zoom wil stop op huisuitzettingen en meer opvang voor daklozen

20 maart 2020

SP Bergen op Zoom wil stop op huisuitzettingen en meer opvang voor daklozen

Foto: onbekend / bondprecairewoonvormen.nl

De SP Bergen op Zoom vraagt Stadlander en alle andere verhuurders in Bergen op Zoom om geen huisuitzettingen meer te doen. We hopen ook dat Stadlander en andere verhuurders de huren willen opschorten als mensen hun inkomen ten gevolge van het Coronavirus (gedeeltelijk) zijn kwijtgeraakt.

In deze onzekere tijden moeten we ook zorgen dat mensen in een zwakke economische positie extra gesteund worden. We vragen daarom aan Stadlander en alle andere verhuurders in Bergen op Zoom om geen huisuitzettingen meer te doen. De gemeente Bergen op Zoom vragen we om het kraakverbod niet te handhaven en om extra middelen beschikbaar te stellen voor de opvang van daklozen. Juist omdat de volksgezondheid nu op nummer één staat willen we dakloosheid voorkomen en daklozen sneller kunnen helpen.

We vragen de gemeente om extra opvangplekken te creëren voor daklozen en de bestaande opvang beter uit te rusten voor zowel daklozen als personeel en vrijwilligers. Verder vraagt onze partij aan alle leveranciers van gas, water of elektriciteit om niemand af te sluiten. Het is nu essentieel om de mogelijkheden te hebben om hygiënisch te leven en om toegang te hebben op informatievoorzieningen over de aanpak van het virus.

#zorgvoorelkaar

Reactie toevoegen

U bent hier