h

Red Bravis Bergen lanceert petitie!

13 december 2021

Red Bravis Bergen lanceert petitie!

Foto: SP

Het actiecomité Red Bravis Bergen, dat strijdt voor het behoud van het ziekenhuis en de huisartsenpost in Bergen op Zoom, heeft een petitie gelanceerd. Hiermee vragen ze in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de aandacht voor de sluiting van het ziekenhuis en de huisartsenpost in de gemeente. 

Het actiecomité kwam al eerder met een petitie die toen meer dan 4000 handtekeningen opleverde. De opzet is deze keer anders en dat is van belang. Woordvoerder van het actie comité Niels Minnaard: ‘de petitie is breder opgezet dan de vorige keer. We richten onze pijlen dit keer niet alleen op de Bergse gemeentepolitiek, maar ook heel nadrukkelijk op Den Haag. Door ook landelijk druk uit te oefenen gaan we meer resultaat bereiken’.

Red Bravis Bergen strijdt al vanaf het begin van de bekendmaking tegen de sluiting van het ziekenhuis. Minnaard legt uit: ‘De Coronacrisis bevestigt opnieuw dat de zorg geen markt hoort te zijn waar je flexibel mee om kan gaan. Meer ziekenhuizen, meer capaciteit, een nationaal zorgfonds en een goede onderlinge samenwerking is wat daadwerkelijk nodig is.
Het voorkomen van de sluiting van ons ziekenhuis is een eerste stap’.

Red Bravis Bergen is een initiatief van de Bergse SP afdeling, maar is veel breder dan dat. Esmee de Koning, Steenbergse, SP’er en onderdeel van Red Bravis Bergen licht toe: ‘Het moet een breed gedragen initiatief worden en iedereen die tegen de sluiting van het ziekenhuis en de huisartsenpost is roepen we op de petitie te ondertekenen. Wij hebben mensen uit Tholen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom in ons actiecomité en kijken dus breder dan alleen één lokale afdeling’.

De petitie loopt tot eind februari. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen komt Red Bravis Bergen met een hele reeks acties.

TEKEN DE PETITIE HIER!

https://bergenopzoom.sp.nl/bravis

Reactie toevoegen

U bent hier